Motivaciona priča o izazovima (čovek i leptir)

0
2902

Jadnog dana u rano proleće, jedan mali leptir pokušavao je da se oslobodi svoje čaure. Kada se pojavio mali otvor, čovek koji je slučajno tuda prolazio, zagledao se u taj savršeni prirodni proces, „rađanja leptira“. Posle prilično vremena i jako puno truda, otvor je bio tek nešto veći, činilo se da će leptir izgubiti ovu bitku.

Tada je čovek odlučio da se umeša i pomogne leptiru. Uzeo je nož i presekao čaoru, vodeći računa da ga ne povredi.

Leptir je odmah i bez velike muke izašao iz čaure, ali njegovo telo bilo je slabo i nemoćno, a krila su se jedva pokretala.

Čovek je nastavio da gleda u leptira, misleći da će konačno  raširiti krila i odleteti. Međutim, to se nije desilo. Ostatak  života leptir  je vukao svoje slabo telo  i smežurana krila koja nije mogao da raširi. Nije bio u stanju da leti, tesna čaura i napor koji leptir mora da uloži da bi prošao kroz njen mali otvor su neophodni da bi tečnost iz njegovog tela bila potisnuta u krila. Na taj način leptir postaje spreman da poleti u trenutku kada se oslobodi svoje čaure. Život primorava leptira da napusti svoj ljusku , tako da postane jači i u stanju da raste i razvija se.

Život pred nas stavlja razne izazove, moramo se suočavati sa njima jer sa svakim novim sve smo jači.

leptir

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime