SMS poruke, čestitke za Srpsku (pravoslavnu) Novu godinu

0
23805

Za sve one koje slave pravoslavnu Novu godinu pripremili smo najlepše sms poruke i čestitke za Srpsku Novu 2021-tu godinu. 

Čestitke za Srpsku Novu godinu

Ako si u srcu Srbin pravi, neka se večeras Srpska slavi, budi ponosan i gore glavu za krst časni i srpsku slavu. Srećna vam Srpska godina nova, neka vam bude kao iz snova.

Dok poruku čitaš ovu ja ti želim srećnu Novu. Mnogo zdravlja, mnogo sreće i neka ti ovo veče ne bude samo povod za slavlje, već da čuvaš pravoslavlje. SREĆNA PRAVOSLAVNA NOVA GODINA!

Snage u srcu, u duši volje, molim se Gospodu da bude bolje, da narod Srpski niko ne gazi, uvek da hodamo po pravoj stazi. Molim se za našu braću po veri, za dobre ljude, pa čak i zveri. Uzdam se uvek u veru slavnu i zato slavim Pravoslavnu. Srećna Srpska Nova.

Dok čestitku šaljem ovu, PRAVOSLAVNU čekam novu, i krstim se sa tri prsta da nam bude vera čvrsta, i u ime pravoslavlja, srećna Srpska, puno zdravlja!

U keliji Hilandara stari monah sada sedi, on se moli za sve nas i ovako on besedi: „Čedo moje, Boga voli, poštuj svoje roditelje, i pomozi kad god možeš to su skromne Božje želje. Ne dozvoli nikad sebi da s Božije staze skreneš, tu napretka više nema, tada patiš, tada veneš! Pomoli se, zahvali se, neka su ti želje skromne, volja krepka nek te vodi ka istini i slobodi. Nek te dobro služi zdravlje, uvek čuvaj pravoslavlje. I zahvalan uvek budi, kao pravi pravoslavac“-još besedi sedi starac. Zapamti ove njegove reči i poštuj uvek pravila ova, nek ti je srećna i berićetna naša PRAVOSLAVNA GODINA NOVA!

cestitka srpska nova 1

Ja sam Srbin, s tim se dičim jer na pretke svoje ličim, i godinu Srpsku slavim, tradiciju da nastavim. Ko je slavi ovog dana, bog ga čuvo od dušmana, i svaku mu sreću dao i od zla ga sačuvao. Srećna Srpska Nova.

Jedan starac meni reče, slavi sine ovo veče, a zbog sreće i zbog zdravlja i našega PRAVOSLAVLJA. Neka znade ko god nije da si SRBIN iz SRBIJE. Srećna Nova godina.

Oj narode Srpski slavni, narode moj pravoslavni, slavi danas nek se znade da za SRPSTVO ima nade. Nek se čuje pesma, graja nek nas vera večno spaja. Srećna vam Pravoslavna nova godina.

Nova je godina vreme za slavlje, a je ti želim dobro zdravlje. Ostvari svaku svoju želju, život provedi u veselju a sve što ti srcu nemir stvara nek ti odnese godina stara. SREĆNA PRAVOSLAVNA.

Što je bilo uvek biće, srbin slavi i slaviće; običaji to su davni, a mi Srbi pravoslavni, tradiciju nastavimo i potomstvu ostavimo. Neka slavi ko god može, pomozi im Hriste Bože. Srećna Srpska Nova.

Ranije objavljeno

Da već danas bude bolje , daj nam Bože malo volje . Daj nam zdravlja , sreće , para , nek je Nova bolja nego stara. Sada punu digni čašu i dočekaj SRPSKU našu.

Srpski mislim, srpski pišem, srpski zborim, srpski dišem, srpsku crkvu obilazim, moje milo srpstvo pazim, za njega se Bogu molim, pravoslavlje sveto volim, i krstim se sa tri prsta, tradicija to je srpska, i dičim se jer ja imam srpsko srce u grudima, pa ću noćas kao i ti srpsku novu proslaviti. U to ime imam želju da je čekaš u veselju, u radosti i ljubavi, ukućani da su zdravi, svaka sreća da vas prati da se dobro dobrim vrati !

Još poruka možete naći na ovom linku.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime