Čestitke za Pravoslavnu novu godinu (tekst, slike i video) – 2018

0
33197

Pripremili neke nove poruke za Pravoslavnu novu godinu. Sve su lepe i primerene ovom prazniku. Pored klasičnih tekstualnih poruka ovom prilikom smo Vam pripremili i čestitke u slici, ali i video poruke…

Dok sav drugi svet proslavlja jednu Novu godinu, pravoslavci to čine dva puta, 1. januara kada i čitav svet i Pravoslavnu (Srpsku) novu godinu koja se obeležava 14. januara. U to ime smo pripremili neke nove poruke za Pravoslavnu novu godinu. Sve su lepe i primerene ovom prazniku. Pored klasičnih tekstualnih poruka ovom prilikom smo Vam pripremili i čestitke u slici, ali i video poruke.

Izaberite čestitku, kratak stih po volji i čestitajte Novu godinu uz najlepše želje. Obradujte svoje prijatelje, svog druga ili drugaricu, ili bilo koju vama dragu osobu za koju znate da proslavlja ovaj praznik.

SMS čestitke za Pravoslavnu Novu

Ja godinu čekam novu,
kad i svaki Srbin pravi,
slavim je, jer đed mi reče,
Pravoslavna da se slavi.
Tradiciju čuvaj svoju
običaje roda svoga,
Voli bližnje, Veru staru
i jednoga Hrista Boga.
Srećna Srpska nova godina.

Jedva čekam da sat odbroji, da vam poželim srećnu godinu Novu, najdraži moji, i neka svaki otkucaj sata, pošalje sreću na vaša vrata. Srećna nova Pravoslavna.

Ko god slavi Pravoslavnu
nek ga sreća uvek prati,
neka čini svakom dobro
i nek mu se dobro vrati.
Srećna Nova godina!

U vremena ona davna, slavila se Pravoslavna, slavili je naši preci, zato i ti kazuj deci, običaje neka paze svoju Veru nek’ ne gaze. Srećna Nova godina.

cestitka nova godina2

Da li nova ili stara,
nije to stvar kalendara.
Već do srca i do volje
do želje da bude bolje.
Godine se razne slave,
al’ računa samo glavna
za mene, će uvek biti
najvažnija Pravoslavna.
Srećna Nova godina.

Pravoslavci srećna Nova
nek’ vam bude ko iz snova,
puna zdravlja, sreće, para
mnogo bolja nego stara.

Nove i stare spajaju se želje, želim ti ljubav od svih jaču, želim ti sreću od svega veću. Neka zvezda sreće zauvek nad tobom sja, sve najbolje od srca želim ti ja. Srećna Pravoslavna!

Pravoslavni srpski sine
noćas gladaj u visine,
kad ponoćni sat otkuca
iz pušaka da se puca,
da sve pršti i prangija
nebo da se celo sija.
Neka znade i ko nije,
da si Srbin iz Srbije!

Ranije objavljene SMS čestitke za Pravoslavnu Novu

Nije na odmet podsetiti se i onih ranije objavljenih čestitki za Pravoslavnu novu godinu, izabrali smo nekoliko najlepših.

Oganj gori, vino teče, Srbi slave ovo veče… Srpska nama noćas stiše, pravoslavci sad su bliže… I u ime pravoslavlja, srećna Nova, puno zdravlja!

Sa zlatnih visina poslušaj glas od Boga, voli sebe i bližnjeg svoga. Neka srce glas ti čuje, pusti da duša poveruje. Zdravlje nek je u domu tvome, želim ga tebi i tvome svakome. Neka te krepi vera davna… SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA !!!

Što je bilo uvek biće, Srbin slavi i slaviće; običaji to su davni, a mi Srbi pravoslavni, tradiciju nastavimo i potomstvu ostavimo. Neka slavi ko god može, pomozi im Hriste Bože. Srećna Srpska nova godina.

Snage u srcu, u duši volje, molim se Gospodu da bude bolje, da naš narod niko ne gazi, da uvek hodamo po pravoj stazi. Molim se za našu braću po veri, za dobre ljude, pa čak i zveri. Uzdam se uvek u veru slavnu i zato slavim Pravoslavnu. Srećna Srpska Nova.

Čestitke za Duhoviti.com
napisao Predrag Konatarević

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime