Zašto se Maldivi smatraju najatraktivnijom svetskom destinacijom?

0
9638

Maldivi nesumnjivo spadaju među najlepše i najatraktivnije svetske destinacije.  Ova ostrvska država Indijskog okeana se nalazi u južnom delu Azije i po mnogo čemu predstavlja neverovatno lepu turističku atrakciju. Glavni grad Republike Maldivi je Mali, koji ćete moći da posetite odmah nakon sletanja na aerodrom.

Maldive čini 1.200 ostrva koji su raspoređeni na 26 atola, a svaki rizort je smešten na sopstvenom ostrvu. Ono po čemu je ova rajska zemlja prepoznatljiva su luksuzna odmarališta, bele peščane plaže, kao i nestvarno plava boja vode. Iako mnogi smatraju da je ovo idealna destinacija za pasivni odmor, Maldivi pružaju mnoštvo zanimljivih sadržaja za sve generacije.

Kakva je klima na Maldivima?

Maldivi imaju idealnu monsunsku klimu, koja podrazumeva toplo vreme i mnogo sunčanih dana. Zimski monsun duva sa kopna ka okeanu donoseći suvlji vazduh, dok letnji monsun duva sa okeana ka kopnu donoseći kišu. Svakako nemate razloga za brigu, jer i tokom kišne sezone prosečna temperatura se kreće između 20 i 30 stepeni. Ukoliko želite da pobegnete od hladne i snežne zime, Maldivi su idealno rešenje. Moći ćete nesmetano da uživate u periodu od novembra do aprila, mada nećete pogrešiti koje god godišnje doba da odaberete za svoje putovanje na ovu destinaciju.

Stanovništvo Maldiva

Stanovnici Maldiva predstavljaju mešavinu raznih kultura, ali su im vera i jezik zajednički. Maldivljani su islamske veroispovesti i veoma su religiozni. Najčešća zanimanja su turizam i ribolov, a zvanični jezik im je divehi. S obzirom na razvijenost turizma, vrlo lepo ćete se sporazumeti na engleskom jeziku, tako da vam jeziča barijera neće predstavljati problem prilikom uživanja na ovoj rajskoj destinaciji.

Stanovnici Maldiva su poznati po gostoprimljivosti i ljubaznosti. Neposredni su u ophođenju sa turistima i rado će vam ispričati nešto o svom načinu života. Takođe ćete imati priliku da upoznate stanovnike Šri Lanke, koji najčešće rade u hotelima i barovima. Njih odlikuje harizmatičnost, jer su neverovatno šarmantni i uvek nasmejani bez obzira na to o kojoj temi da razgovarate sa njima.

Kakav je smeštaj na Maldivima?

Bez obzira na to koju opciju da odaberete, sigurno je da ćete uživati u luksuznom smeštaju i nestvarno lepom ambijentu. Svaki rizort predstavlja pojedinačno ostrvo koje se  sastoji od centralnog dela u kome se nalaze smeštajni  kapaciteti, restorani, barovi, kao i mnoštvo ponuđenih aktivnosti.

Ukoliko želite apsolutnu privatnost, pravi izbor su bungalovi koji se nalaze u mirnim lagunama oko ostrva. Maldivi su idealni za medeni mesec, ali i za romantiku u bilo kom smislu. Ova destinacija se drugačije naziva destinacijom ljubavi, jer brojni hoteli organizuju proslave za zaljubljene. Najpopularnije hotele sa cenama možete pogledati na ovoj stranici.

Ukoliko Maldivi budu vaš izbor za medeni mesec, nesumnjivo je da ćete uživati u romantičnoj večeri, bilo da je to na obali okeana, ili u nekom od podvodnih restorana. Takođe ćete imati priliku da se opustite gledajući filmove svetske kinematografije u bioskopu na plaži.

Romantična večera na Maldivima je nešto spektakularno

Večera na obali okeana uz sveće i latice ruža će upotpuniti romantičnu čaroliju. Ukoliko ova opcija nije uključena u cenu aranžmana, možete se obratiti osoblju hotela kako bi vam se obezbedio dodatni užitak.

Takođe možete priuštiti i romantičnu večeru ispod vode. Maldivi u ponudi imaju podvodne restorane smeštene ispod nivoa mora. Uz romantičnu večeru uz sveće, uživaćete u pogledu na prelepe korale i jata riba koji vas okružuju.

Ukoliko ste filmofil, možete ispuniti veče tako što ćete u bioskopu na plaži uz raznovrsne koktele gledati filmove svetske kinematografije.

Spa tretmani predstavljaju užitak za sva čula

Na Maldivima je Wellnes očaravajući i pruža neprocenjivo iskustvo. Tretmani istovremeno predstavljaju užitak i za um i za telo. Za ove tretmane se najčešće koriste kokosovo ulje i kokosovo mleko, a služi se čaj od jasmina. Sve to zajedno predstavlja maksimalno uživanje za sva čula.

Ne propustite zalazak Sunca na Maldivima

Na Maldivima su zalasci sunca neverovatni, a kako biste uživali u tom prizoru dobro bi bilo da se odvezete brodom na pučinu. Mnogi brodovi organizuju ove mini-ekskurzije, tako da je najbolje raspitati se u rizortu. Sunce koje se lagano spušta iza horizonta je prizor koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Na Maldivima je drugačije računanje vremena, odnosno vremenska razlika između dva ostrva može biti čak i sat vremena unazad. Ljubazni domaćini će vam objasniti da je to zbog turista, kako bi imali sat vremena dodatnog uživanja ukoliko se upute sa jednog ostrva na drugo.

Svako od ovih ostrva pruža neverovatan užitak i izuzetan spoj sa prirodom. Ovde ćete sasvim opušteno plivati u društvu bezopasnih raža, beba ajkula, kao i  šarenih ribica. U sutonu možete uživati u neobičnoj igri delfina koji neumorno poskakuju po površini okeana.

Pored toga što nude opuštanje i odmor i što su poznati kao destinacija zaljubljenih, na Maldivima imate i veliku ponudu sportova na vodi u kojima ćete nesumnjivo uživati.

Zaronite i istražite podvodni svet

Podvodni svet na Maldivima je toliko čaroban i živopisan u šta ćete se uveriti čim zaronite. Ukoliko želite da istražite sve lepote Maldiva najbolje je da odete na mesta koja su predviđena za podvodno istraživanje. Agencija će vam pružiti sve potrebne informacije, uključujući i one o udaljenosti određenog rizorta do nestvarno lepih mesta predviđenih za podvodno uživanje.

Surfovanje je idealno čak i za početnike

Maldivi su poznati po tome što nemaju ogromne talase, tako da su idealni za početnike u surfovanju. Sezona surfovanja je od aprila do oktobra, mada su najveći talasi tokom juna, jula i avgusta. U svakom slučaju, ako odaberete surfing, sigurno ćete uživati.

Vožnja kajakom  za sve generacije

Ovo je sjajna aktivnost za sve generacije. Voženje kajaka nije ni zahtevno, ni naporno, a veoma je zabavno. Potpuno je bezbedno, tako da se njime mogu baviti i početnici. Takođe, kajakom se možete odvesti malo dalje na pučinu kako biste  uživali posmatrajući podvodni svet, što omogućava prozirnost vode.

Obavezno posetite ostrvo Vadu

Maldivi nude niz bogatih sadržaja, tako da osim sportova na vodi, tenisa i odbojke, možete  uživati u istraživanju okoline. Poseban doživljaj može biti hranjenje raža i ajkula.

Da biste doživeli prizor kao iz bajke, predlažemo vam da posetite ostrvo Vadu (Vaadhoo). U noćima bez mesečine plaže se pretvaraju u zvezdano nebo pružajući neonski sjaj. Ovo se dešava zahvaljujući bioluminiscentnim fitoplanktonima, odnosno vodenim mikroorganizmima koji reaguju na kiseonik oslobađajući fluorescentnu svetlost.

S obzirom na peščane plaže, prozirno plavu vodu, brojne sadržaje, kao broj sunčanih dana tokom cele godine, sasvim je razumljivo što se Maldivi opravdano svrstavaju među najatraktivnije turističke destinacije u celom svetu.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime