Kako očistiti kupatilo prirodnim sredstvom i sačuvati svoje zdravlje

0
4220

Kada postavite pitanje kako očistiti kupatilo brzo i efikasno, pronaćićete niz saveta i preparata za kućnu higijenu. Nisu svi preparati dobri i neki mogu oštetiti vaše zdravlje i ostaviti trajne posledice na organizam! Vreme je da promenite navike, sačuvate sebe od štetnih sastojaka i očistite svoje kupatilo prirodnim sredstvom – danas vam otrkivamo kako!

Kako čišćenje kupatila utiče na zdravlje ljudi?

Redovno čišćenje kupatila je neophodno jer se u ovom delu kuće nakupljaju najrazličitiji mikrobi. Pritom tokom tuširanja vlaga ostaje na pločicama i podstiče razmnožavanje mikroba. Čišćenje ih uništava i dobijate bezbedan prostor za uživanje u kupki, šminkanje, sređivanje frizure i održavanje lične higijene.

Jasno je da se ne može izbeći ribanje kupatila ali danas u vestima sve češće čujemo da su dame dobile opekotine na rukama, prilikom brisanja kupatilskih površina. Pored opekotina tu je i povraćanje, mučnina ili jak kašalj. Neka od sredstava za brisanje kupatila su jaka za kućnu upotrebu i irtiraju organizam ljudi. Izazivaju alergijske reakcije koje mogu biti blage poput crvenila i svraba kože ali i jake tako da dovedu do gušenja.

Na svakom od takvih preparata naglašena je mogućnost kontraindikacija i stoji detaljno uputstvo kako ih treba koristiti. Zašto se izlagati riziku kada možete da uživate u čistom kupatilu i pritom ga očistite na prirodan način?

Koja su prirodna sredstva za čišćenje kupatila?

Možete otići u veću drogeriju i pronaći policu sa prirodnim sredstvima za čišćenje kupatila. Kada okrenete deklaraciju proizvoda videćete da imaju sertifikate koji garantuju prirodne sastojke, koji će dezinfikovati vaše kupatilo i neće izazvati zdravstvene probleme. Ipak, takvi proizvodi iziskuju dosta novca i možete uštedeti pripremajući potpuno sami prirodno sredstvo za čišćenje kupatila kod kuće.

Sve što vam je potrebno za čišćenje kupatilskih pločica, kade i lavaboa jeste sirće. Poslužiće vam klasično sirće koje koristite u pripremi salate i drugih obroka u svojoj kuhinji. Takvo sirće treba pomešati u razmeri šezdeset prema četrdeset sa destilovanom vodom. Zatim navucite gumene rukavice i natopite pamučnu krpu ovim rastvorom. Prebrišite sanitarije i uživajte u besprekorno čistom kupatilu.

Ovako pripremljen rastvor uništiće mikrobe i otkloniti naslage sapuna i druge nečistoće koje se lepe za kupatilske površine. Sirće isperite vodom kako ne bi nagrizlo kupatilske površine i oštetilo ih.

Prirodna mešavina jeste efikasna za dezinfikaciju ali moramo da vas razočaramo i kažemo da neće otpušiti WC šolju. Za otpušavanje WC šolje ali i slivnika upotrebiti sledeće!

kako očistiti kupatilo

Kako na prirodan način otpuštiti slivnik i wc šolju? 

Kada je otpušavanje WC šolje u pitanju takođe vam je potrebno klasično sirće za pripremu jela, ali ga ne treba rastvarati u vodi. Zagrejte dve kafene šolje sirćeta do ključanja.

Kada sirće počne da ključa skinite ga sa vatre i posudu prenesite do kupatila. Za odgušenje WC šolje potrebno je najpre u nju ubaciti dve kašike sode bikarbone i zatim preliti sirćetom. Ostavite da odstoji mešavina nekoliko minuta i zatim pustite vodu. Zapušena WC šolja postaće deo prošlosti, a isti postupak možete primetiti i u slivnicima unutar kade i lavaboa.

Kako na prirodan način skinuti kamenac sa sanitarija u kupatilu?

Alkoholno sirće ovog puta pomešajte sa jednim isceđenim limunom i zatim rastvor sipajte u kesu. Bilo bi dobro da izaberete nešto jaču, kvalitetniju kesu kako se rastvor ne bi prosuo i kako bi izbegli dodatno ribanje kupatila.

Opšte je poznato da se kamenac nakuplja na površini tuša i na slavnima kade i lavaboa. Kesu napunjenu alkoholnim sirćetom i limunskom kiselinom, odnosno sokom limuna zavežite oko slavina i tuša i ostavite da odstoji tokom noći. Jasno je da nećete moći sve površine da natrpate u jednu kesu i zato vam je potrebno više manjih, kvalitetnih kesa. Kesu vežite u čvor oko slavine ili creva tuša i dopustite smesi da deluje.

Proces na prvi pogled izgleda naporno ali je mnogo delotovorniji i jednostavniji u poređenju sa ribanjem i struganjem kamenca. Iskustva govore da dame obožavaju ovaj metod čišćenja i da se kamenac nakon ove smese teže nakuplja na tušu i slavinama. To je odlična vest, kojom smo se vodili i rešili da podelimo sa vama obaj prirodan recept za potpuno čiste i blistave sanitarije!

Sada znate kako da uživate u čistom kupatilu uz malo truda i pritom sačuvate svoje zdravlje i lepotu kože izbegavajući jaka sredstva za čišćenje!

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime