Land Rover i u Ginisovoj knjizi i na velikom platnu

0
3759

Land Rover je ponovo postavio Ginisov rekord. Napravio je 13 m visoku maketu pokretnog mosta Tower Bridge od lego kockica povodom prikazivanja nove Discovery vozila.

Ogromna konstrukcija od malih kockica je prikazana u Velikoj Britaniji i predstavlja najveću Lego skulpturu Tower Bridge-a. Sačinjen je od 5,805,846 komada kockica. Kada bi se ove kockice položile u jednu liniju oni bi činili liniju dugačku 200 milja (321.8688 km) tj. liniju koja bi bila iste dužine kao rastojanje između Tower Bridge u Londonu i Pariza.

Sama struktura mosta je dvostruko veća od visine jedne prosečne porodične spratne kuće. Most je građen 5 meseci. Na svečanom otvaranju su učestvovala brojna poznata imena, dugogodišnji vlasnici Discovery-ja: Bear Grylls, Sir Ben Ainslie, Zara Phillips, unuka a Queen-a.

ginis rover1

Ovo nije prvi poduhvat ovakvog razmera. Povodom obeležavanja 45. rođendana  Range Rovera u gradu Suzhou u Kini je napravljen most od papira na kome je prevežen najlakši model Range Rovera, koji je i ovako imao 2195 kilograma. Most je bio sačinjen isključivo od papira, bez lepka i držećih elemenata. Imao je visinu od 5 metara. Vođa projekta i dizajner mosta je bio Steve Messam. Izgradnja mosta je trajala 3 dana, a zahvaljujući preciznom radu uspešno je prešao test opterećenosti.

Sledeći veoma interesantan događaj je bio najveća ikada organizovna parada Land Rovera, koji je bio sačinjen od 516 vozila, a organizovan je od strane LandMania Clube of Portugal in Gouveia u Portugaliji, 7. septembra 2014.

Ovakvi marketinški poduhvati su bili veoma pogodni za promovisanje ovog prelepog giganta. Pored navedenih rekordnih pokušaja, Land Rover se može pohvaliti i glumačkom karijerom u James Bond filmovima. U poslednjem 24. James Bond filmu „Spectre“ je čak tri automobila bilo u centru pažnje. Jaguar C-X75, više modela Range Rover Sport SVR i Defender Big Foot velikotočkaš. Jaguar C-X75 je učestvovao u jednoj spektakularnoj sceni u Rimu. Land Rover Defender i Range Rover Sport SVR su bili prikazani u scenama u Austriji. Range Rover Sport SVR je ovde mogao da pokaže svoje najvažnije karakteristike: da je jedan od najbržih automobila sa najvećim performansama. Big Foot modeli su se pravili u specijalnom odeljku firme Special Operations: imali su ogromne off-road gume prečnika od 37 cola i zahvaljujući tome su mogli da savladaju i najnepristupačnije terene.

ginis rover

Zahvaljujući ovakvim dobro izgrađenoj marketinškoj kampanji i visokom kvalitetu svih Land Rover vozila, oni se danas nalaze u poziciji u kakvoj jesu.

Izvorni link: http://rover.rs/

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime