Ginisova knjiga rekorda II

0
1974
– Svedjanka Ove Nordström, je najveca kolekcionarka „Kasica-prasica“ u svijetu. Juna 2001, ona je imala 5,111 primjeraka u svojoj kolekciji.
– Rekord u kategoriji „Najveći broj štipaljki zakačenih na lice“ drži Britanac Garry ‘Stretch’ Turner iz Manchestera. On je na svoje lice uspio zakačiti 153 štipaljke.

– Zimbabveanac Jonah Mungoshi srušio je Guinnessov rekord u neprekidnom govorenju, koje je trajalo punih 36 sati. Munogoshi je time za čak deset sati premašio stari rekord Južnoafrikanca Johna Trevora Walkera. Prema pravilima, u rušenju rekorda bile su mu dopuštene samo prirodne pauze od maksimalno 30 sekundi, a svakih osam sati imao je pravo na 15 minuta odmora za jelo i obavljanje nužde. (april, 2004.)

– Svjetski rekord za najveći iznos koji je dobio jedan glumac za učešće u TV emisiji pripada Matthew Perry-u – 765.900 $ u poznatoj seriji Ally McBeal.

– Nikol Kidman je dobila najveci honorar za snimanje reklame. Ona je zaradila 3.71 milion dolara za cetiri minuta pojavljivanja u reklami za parfem “Sanel 5”. Urednici „Ginisove knjige rekorda“ biljeze da je glumica zaradila 982.000 dolara po minutu, snimajuci ovu reklamu.

– Najmanji pas na svijetu je Whitney, jorkširski terijer, čija je širina leđa tri palca, a pas je dug samo 9.5 palaca.

– Singapurski student Ang Čuang Jang (19) ušao je u Ginisovu knjigu rekorda napisavši za 41,52 sekunde SMS poruku od 160 znakova oborivši tako raniji rekord Amerikanca Bena Kuka koji je u julu to učinio za 42,22 sekunde, objavila je organizator takmičenja kompanija Singapur Telekomunikejšns. “Sledeće godine cilj mi je 39 sekundi.“ – rekao je Ang objasnivši kako je “tajna“ u brzom pisanju poruka u tome da se koriste što veći dugmići na mobilnom telefonu. Takmičenja u brzom pisanju SMS poruka širom svijeta koriste isti tekst koji je odredio organizator Ginis, a koja glasi: The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.“ – sto u prevodu na srpski jezik znaci „Pirane sa zubima poput zileta, vrsta Serasalmus i Pigocentrus, su najopasnije slatkovodne ribe na svijetu. One u stvarnosti rijetko napadaju ljude“. (novembar 2006)

– Jedan pekar iz Njemacke bez prekida je 42 sata, 16 minuta i 8 sekundi pjevao pjesme Elvisa Prislija, postavivsi tako novi svjetski rekord u neprekidnoj interpretaciji “kraljevih” melodija, saopstili su organizatori takmicenja iz njemackog mjesta Mehernih. Obucen kao njegov idol, tridesetsestogodisnji imitator je 13 puta zaredom otpjevao 60 pjesama Elvisa Prislija. Prethodni rekord postavljen je prije toga na nekoliko nedjelja,kada je jedan Prislijev obozavalac i imitator iz Hamburga pjevao njegove pesme 40 sati bez prekida.

– Na ulicama Santiaga gotovo devet hiljada Čileanaca se zagrlilo, ljubilo i oborilo rekord u najvećem simultanom ljubljenju. Muškarci i žene, uglavnom u dvadesetima, postigli su rekord i ljubili svog dragog ili dragu barem 10 sekundi. Više od 4400 čileanskih parova bez problema je oborilo dotadašnji rekord od 1588 parova, koji su se u februaru 2000. godine „cmakali“ na ulicama Sarnia, u kanadskoj državi Ontario. Masovno ljubljenje je organizovao tamošnji proizvođač paste za zube.

– Sendi Alen ( rodena 18. juna 1955. u Cikagu) najviša je žena na svijetu. Njen rast je zaustavljen na 231,7 cm pošto joj je operisana hipofiza. Njena težina je tada iznosila 209,5 kg.

– Ramas Bodkano iz Dakora (Indij) posadio je u udubljenju dlana sjeme jedne vrste bosiljka i držao je ruku nepokretnu sve dok biljka nije izrasla 10 cm.

– Silvia Matos iz New Yorka je u Ginisovu knjigu rekorda usla jer je sakupila oko 2800 kazni za nepravilno parkiranje. Ukupna vrijednost tih kazni iznosi oko 150 000 dolara. Medutim, ništa od toga joj nije naplaceno jer je bila prijavljena na 18 razlicitih adresa pri cemu je koristila 36 laznih registarskih tablica.

– Vozac po imenu Mak Kini iz Teksasa, star 75 godina, je u oktobru 1966. godine u roku od dvadeset minuta u cetiri navrata vozio pogrešnom stranom puta, izazvao šest saobracajnih nezgoda, deset puta bio kažnjen od strane saobracajne milicije i time dospeo u Ginisovu knjigu rekorda kao najgori vozac na svijetu.

– Norvežanin Gunar Lund je 34 casa neprekidno sjeckao crni luk, zbog cega ga je ostavila verenica. Nije mogla da podnese miris luka koji mu se toliko uvukao pod kožu da ni jednim sredstvom za kupanje nije mogao da ga odstrani.

– NEW YORK – Svjetski rekorder u neprekidnom gledanju televizije je Suresh Joachim, koji živi u Torontu, a porijeklom je iz šri Lanke. Televiziju je prestao gledati nakon 69 sati i 48 minuta. Prijašnji je rekord bio 50 sati i 7 minuta. Joachim je svo to vrijeme sjedio na kožnom kauču u holu televizijske kuće WABC i gledao je samo program ABC-a. Guinnessova pravila za priznanje „rob televizije“ dopuštaju pauzu od pet minuta svakih sat vremena i pauzu od 15 minuta svakih 8 sati. (septembar 2005. godine)

– Najbrži gol svih vremena postigao je brazilski fudbaler Fred, član juniorske ekipe “Amerika Belo Horizonte”. Fred je na utakmici brazilskog juniorskog prvenstva sa centra uputio loptu prema golu i pogodio. Izmereno je da je od početka meča prošlo samo tri sekunde i 53 stotinke. (januar 2003. godine)

– Najveci broj gledalaca na jednoj odbojkaskoj utakmici registrovan je na finalnoj utakmici Svetskog prvenstva 1952. godine u Moskvi: sezdeset hiljada gledalaca!

– Najtezi bik u je bik Ferdinand iz sela Mionica, okolina Valjeva a njegova tezina je iznosila 2100 kg. (2003.)

– Najvisi bik u Ginisovoj knjizi rekorda upisan je Pukovnik iz okoline Burnhama. Njegova visina je iznosila 2 metra.

– Najveca svinja u istoriji bila je teska 900 kilograma. Svinja je bila duga 2,5 metara a zivela je pet godina. Zivotinja je uginula 5. februara 2004 godine zbog nedostatka fizicke aktivnosti, a njen vlasnik bio je Su Cangdjin, farmer iz provincije Ljaoning.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime