5 predloga za doček Nove 2020. godine u regionu

0
1728

Bilo da doček Nove godine želite da provedete sa prijateljima, porodicom, partnerom ili svima zajedno (ako je moguće), potrudite se da napravite dobar plan kako bi svi ili bar većina bila zadovoljna.

Na raspolaganju je dosta opcija kako provesti čarobnu novogodišnju noć. Mi ćemo se ovom prilikom detaljnije pozabaviti opcijom kratkog putovanja do našeg glavnog grada ili pak do nekog drugog grada u regionu. U svakom slučaju, ako nemate dodatne slobodne dane, ili ih sa druge strane čuvate za neke druge prilike, ovo je tekst za vas.

Ovo je 5 gradova u regionu gde se možete fenomenalno provesti, osetiti novogodišnju i prazničnu radost i za već oko najviše 6 sati vožnje kolima vratiti se nazad. Ukoliko ne želite da vozite, mnoge turističke agencije prodaju organizovane turističke aranžmane za većinu ovih gradova.

#1 Beograd, Srbija

Na prvom mestu se naravno nalazi naš glavni grad, koji bi ljudima iz drugih delova zemlje pružio neverovatnu prazničnu energiju. Tokom novogodišnjih i božićnih praznika možete iznajmiti neki od prelepo uređenih i toplih apartmana u centru grada, kako bi vam sve znamenitosti i dešavanja bili u blizini.

Ispred Skupštine, ali i na drugim lokacijama u gradu možete uživati u dočeku Nove godine uz koncert, kako nezvanično saznajemo, Maje Berović. Na renoviranom Trgu republike sada već tradicionalno možete uživati u Ulici otvorenog srca, a ako produžite svoj boravak do Božića, na platou ispred Hrama Svetog Save oduševiće vas Božićno seoce sa svojim bogatim programom.

#2 Ljubljana, Slovenija

Ukoliko ste gore opisanu čaroliju već doživeli, te želite za sebe i svoje prijatelje i/ili partnera nesto novo i drugačije, Ljubljana za praznike je pravo mesto za to.

Na samo 5 sati vožnje iz Beograda (plus granični prelazi) moći ćete da uživate u prelepo dekorisanom gradu u njegom zanimljivim znamenitostima. Ukoliko želite provod do ranih jutarnjih časova, Novu godinu možete dočekati u nekom od mnogobrojnih noćnih klubova, restorana, barova i kafića. Ono što nikako ne smete zaobići tokom svog malog putovanja je most Zmaja, ljubljansku tvrđavu i mnogobrone luksuzne restorane i kafiće u kojima su svi prijateljski i praznično raspoloženi.

#3 Budva, Crna Gora

Svi ljubitelji Crne Gore znaju da se u Budvu ne mora ići samo tokom letljih meseci. Program dočeka Nove 2020. godine je zaista bogat. Za sam doček, moći ćete uživati uz neverovatnu izvedbu i koncert Zdravka Čolića, a prvog januara koncert i neverovatnu zabavu održaće Ceca.

Pored njih, nastupiće i brojni srpski i crnogorski izvođači, kao što su:  Psihomodo pop, Lena Kovačević, Nevena Božović, Neno Belan, svetski poznata DJ zvezda Mahmut Orhan, Hari Mata Hari. Tokom prvog dana će nastupiti i trebinjski rok sastav “Krugovi u žitu”, ali i brojni crnogorski izvođači: Akademia i Gula iz Bara, Gradska muzika Budve, lokalni sastav Refugie Jesus & Apostols, The Grupa, Assa Voce, gudački kvartet “Lord of the Strings” i budvanski DJ-evi Stevan Mandić i John K.

#4 Ohrid, Severna Makedonija

Ako do sada niste imali prilike da posetite ovo neverovatno mesto, onda ovo može biti sjajna prilika. Mnoge turističke agencije organizuju programe za mlade gde je svaki sat organizovan, gde ćete imati prilike da se opustite i uživate u mnogim ludim žurkama, ali i obići kulturno istorijske znamenitosti. Nalazi se na svega 600km od Beograda pa vam ovaj put autobusom neće presesti, za razliku od drugih daljih destinacija, gde vožnja autobusom zajedno sa čekanjima na granici može trajati i do 20 sati.

#5 Istra, Hrvatska

Do ovog dela Hrvatke trebaće vam nesto više vremena provedenog u kolima nego za ostale destinacije, ali ako ste ljubitelj mora u bilo kom periodu godine ovo je mesto za vas.

Brojni luksuzni hoteli, restorani, mini barovi, kao i kafići organizuju kako večernje tako i dnevne žurke za pamćenje. Izlet na Brijune tokom praznika, poseta Puli, Rovinju i drugim gradovima neće vas ostaviti ravnodušnim.

Nadamo se da smo vam olakšali odluku gde ove godine otići na doček. Najavite na poslu ako ćete uzimati dodatne slobodne dane, organizujte društvo, spakujte stvari i pravac u nova iskustva!

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime