Paulo Koeljo misli i citati iz knjiga

0
2387

Svako tokom svog postojanja može imati dva pristupa: da Zida ili da Sadi.

Zidari će možda godinama raditi na svom djelu, ali jednog dana privode radove kraju. Onda stanu i ostanu ograničeni zidovima koje su sazidali. Život gubi smisao kad je građevina gotova. Postoje i oni koji sade. Oni se ponekad pate s vremenskim prilikama, godišnjim dobima i rijetko kad se odmaraju. Ali, za razliku od građevine, vrt nikad ne prestaje da raste, daje priliku da život bude velika avantura.
Paulo Koeljo

Šizofrenik je osoba koja ima urođenu težnju da se tuđi od svijeta i povlači u sebe, sve dok ga neka okolnost – teška ili beznačajna, zavisno od slučaja – ne podstakne da stvori jednu zasebnu stvarnost, isključivo za sebe. To se dalje može razvijati u pravcu potpune odsutnosti – koju mi nazivamo katatonijom – ali može doći i do poboljšanja, kada bolesnik postaje sposoban da radi i da vodi jedan praktično normalan život. Sve zavisi od jedne jedine stvari – sredine.
Paulo Koeljo

Ako nekad budeš dovoljno jak, nemoj se uopšte stideti izigravati slabića; to će naterati tvog neprijatelja da izgubi opreznost i napadne pre vremena.
Paulo Koeljo

Ne bori se protiv svojih misli, jače su od tebe. Ako želiš da ih se oslobodiš, prihvati ih. Misli o čemu one žele da misliš, dok se ne umore.
Paulo Koeljo

Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu deo našeg života, onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život.A nikad nemaju pojma kako treba da prožive sopstveni život. 
Paulo Koeljo

Kada nastojimo da budemo bolji nego što smo, sve oko nas takodje postaje bolje.
Paulo Koeljo

Bez obzira na ono što čini, svako na zemlji uvek igra glavnu ulogu u istoriji sveta.

Paulo Koeljo

paulocoelho-v

Kada čovek dublje zagleda u dušu sveta lako shvati da na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo to nasred neke pustinje ili nasred nekog velikog grada… I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi se ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj…i samo postoji taj trenutak…
Paulo Koeljo

Snovi postaju neostvarljivi samo zbog jedne stvari: straha od neuspeha.
Paulo Koeljo

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime