Najbolje mesto za televizor

0
5363

Savremeni LCD, Plazma, Led i 3D televizori omogućuju nam praćenje TV sadržaja gotovo iz svih uglova, bez obzira na to preporučljivo je televizor postaviti nasuprot mesta gde sedimo, kako telo (naručito vratni i kičmeni deo ) ne bi trpelo opterećenje. TV se može postaviti na tv policu ili se fiksirati na zid pomoću nosača.

Takođe se mora obratiti pažnja prilikom kupovine televizora na veličina prostorije i udaljenost mesta za sedenje od uredjaja. U eri moderne TV tehnologije dimenzije tv uređaja su se znatno povećale, pravilo je da dijagonala ekrana treba da predstavlja trećinu udaljenosti od mesta za sedenje. Ako imate manju prostoriju morate odabrati manji uređaj, u srazmeri sa veličinom prostorije.

Iako za postavljanje televizora ne postoji standardna visina, smatra se da je najoptimalnije postaviti uređaj tako da sredina ekrana bude u visini očiju kada sedite, a to je između 90 i 115 centimetara od poda. Ukoliko ste pratili najaktuelnija rešenja TV komoda u časopisima ili na internetu, mogli ste primetiti veoma niske komode visine 35-45 cm.

tv komode-boss tv kompozicija-1

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime