5 originalnih poklona za Novu godinu kojih se niko ne seti

0
3387

Bliži se vreme kada ćemo preuzeti ulogu Deda Mraza i svoje poklone najdražima polako početi da ostavljamo ispod novogodišnje jelke. Ali, šta pokloniti nekome ko sve ima? Ovo pitanje sve češće čujemo, budući da živimo u potrošačkom društvu i gotovo sve nam je dostupno. Buket cveća, kozmetiku, nakit, bombonjeru ili jednostavno kovertu? Tako prevaziđeno.

Evo predloga za neke od originalnih poklona koje vaši najbliži neće proslediti dalje, a sigurno se niko nije setio da im ih kupi.

#1 Podržite domaće proizvode

Svi volimo da jedemo, zar ne? Umesto da potrošite pravo bogatstvo na skupocene čokolade, zašto ne biste izdvojili taj novac na neke od domaćih proizvoda, kao što su teglice sa ajvara, džemova, slatka.

Sezona je zimnice kada se takvi proizvodi konzumiraju, a internet je prepun domaćih proizvođača ovakve zdrave, a tradiconalne hrane. Sve što je potrebno je da teglice upakujete u kutiju ili korpu i čekate osmeh na licu onoga kojem je poklon namenjen.

#2 Lepše je sa kulturom

Divnih, kulturnih manifestacija je svuda oko nas, a zbog užurbanog načina života retko kada stižemo da ih posetimo. Poželite dragoj osobi sporiji tempo u narednoj godini tako što ćete joj kupiti karte za neku interesantnu izložbu, urnebesnu pozorišnu predstavu ili film. Knjiga može biti odličan dodatak ovom novogodišnjem paketiću.

Kultura oplemenjuje i nema boljeg poklona ako nekoga želite da usrećite. Svakako će se dobro zabaviti i opustiti.

pokon knjiga

#3 Poklonite “zdravlje”

Da, i to možete. Umesto bacanja novca na materijalne stvari koje se mogu pocepati ili polomiti, možete nekom pokazati da vam je do njega stalo tako što ćete misliti na njegovo zdravlje.

Privatne klinike i ordinacije nude mogućnost kupovine paketa njihovih usluga, pa tako možete „upakovati“ niz preventivnih pregleda za dame i gospodu. Kako bi vaša draga osoba bila sigurna da je sa kompletnim stanjem njenog organizma sve u redu, poklonite joj dijagnostički biorezonantni pregled kvantne medicine uz želje da bezbrižno provede narednu godinu. Verujte da ćete je oduševiti.

#4 U zdravom telu zdrav i duh

Da li i vi u vašem okruženju imate onu osobu koja je od sutra na dijeti, a svakog ponedeljka kreće u teretanu? Odlična prilika joj je da taj ponedeljak bude 1. januar sledeće godine.

Uplatite željenoj osobi mesečnu članarinu za neku vrstu rekreacije i tako je motivišite da konačno okrene novi list u svom životu. Još ako tom poklonu pridodate knjigu zdravih recepata ili, još bolje, savete nutricioniste – znajte da ste u Novoj godini učinili dobro delo za svog prijatelja.

#5 Znanje kao kapital

Da je znanje najvredniji kapital nije samo rečenica koju su nam ponavljali roditelji kroz proces školovanja. To je zaista istina, pogotovo u današnje vreme kada se od nas zahteva da poznajemo mnogo toga zarad egzistencije.

Zato je najidealniji novogoišnji poklon upravo – učenje. Ako vaši prijatelji nemaju vremena da posećuju određenu školu, najidealnija opcija je da im kupite neki online kurs ili radionicu. U zavisnosti od sfera njihovih interesovanja, kursevi su fantastična opcija da dragim osobama pokažete koliko vam je stalo do njih i njihovog intelektualnog razvoja. Biće vam zahvalni do kraja života.

Praznici su tu da podsete koliko je prijateljstvo, ljubav, zajedništvo važno kako bismo bilo zdravi i ispunjeni ljudi. Pokloni samo mogu da dodaju „šlag na tortu“, zato se materijalnim nemojte opterećivati. Topla reč, zagrljaj i osmeh su, uostalom, najvredniji dar. I ne zaboravite da svojim najdražima koji nisu sa vama u najluđoj noći pošaljete najlepše novogodišnje poruke.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime