Preparati i metode od kojih ćete se lepše osećati

0
1858

Da li ste stalno nervozni? Bez razloga se svađate sa voljenom osobom? Rešenje se krije u preparatima koji pozitivno utiču na organizam i na duh svakog čoveka. Ovi kozmetički mirisi i metode koje ćemo predstaviti sadrže lekovite arome za poboljšanje raspoloženja.

Parfemi su idealni za svakog i svaka nota, odnosno miris može različito da deluje na određenu osobu. Sastojci u aromi mogu da izazovu pozitivnu ili negativnu reakciju kada ga pomirišemo. Naravno, ove akorde naš mozak brzo prepozna i na određeni način će da vrati informaciju nama. Zato postoje parfemi koje više preferiramo ili manje volimo. Osvežavajući mirisi poput limuna, narandže, nane će ponovo buditi u nas stara osećanja i osetićemo hladne tonove na koži. Orijentalni mirisi su uglavnom začinjeni (ruzmarin, biber, kim, paprika) i pružaju toplinu, oni greju. Cvetni akordi smiruju i često znaju čoveka oraspoložiti, koriste se u toku proleća. Zapravo, svaki sastojak u jednom parfemu igra veoma važnu ulogu i namenjen je da na indirektan način utiče na raspoloženje čoveka.

Aromaterapija je metoda kojom se čovek lako opusti uz masažu sa eteričnim uljima. Ovu terapiju stručnjaci posebno preporučuju ljudima koji žive buran život i stalno su u pokretu. Moramo istaći da pored opuštanja imaju i druge prednosti. Mišići i kosti se jačaju i bolje razvijaju, cirkulacija krvi u venama će se ubrzati, a imaju i pozitivno dejstvo na svaki unutrašnji organ. Arome u obliku eteričnih ulja će još više pridati rezultatu. Aromaterapiju i lekari preporučuju za određene bolesti. Isprobajte i uverite se sami.

aromaterapi

Uz pomoć muzike, lepih mirisa i plesa se lakše živi, kažu stručnjaci. Ukoliko se osećate tužno, usamljeno ili Vam je samo potrebno malo veselja, upalite mirisno sveće, pustite muziku koju najviše volite i uživajte. Joga je slična metoda relaksacije kao i prethodno pomenuta. Jedino se aktivnost razlikuje. Na internetu ćete pronaći male video zapise pomoću kojih možete naučiti osnovne pokrete. I u ovom slučaju su važni mirisi, kao i lagana muzika.

Posle napornog dana, kada nemate ni vremena ni snage za opuštajuće aktivnosti, pokušajte da se oslobodite stresa putem tople kupke. Delovaće neverovatno jako, možete uživati u prelepim mirisima i peni koja Vas okružuje. Poželjno je da se svetla ugase i da sveće osvetle celo kupatilo. Muzika je takođe dobrodošla u ovim lepim trenucima.

Verujemo da smo Vam poboljšali raspoloženje i da ćete ove metode ponekad i isprobati. Želimo Vam puno radosnih i opuštajućih trenutaka u životu!

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime