Zabavne letnje aktivnosti u vašem dvorištu

0
1315

Da li vam je ikada ponestalo ideja kako da na otvorenom prostoru provedete kvalitetno vreme sa porodicom?  Ako je odgovor „da“, imamo rešenje za vas. Vaše dvorište i nekoliko rekvizita je sve što vam je potrebno za zabavne letnje aktivnosti. Porodicama sa decom je posebno teško osmisliti nešto novo i jedinstveno što bi im okupiralo pažnju. Nažalost, deci sve prilično brzo dosadi, pa je dobar spisak aktivnosti uvek od velike pomoći.

Ukoliko pak nemate decu, sve ove aktivnosti na otvorenom će vama i vašem partneru pomoći da provedete kvalitetno vreme zajedno. Mogućnosti ima mnogo, a vi izaberite ono što vama najviše prija. Ponekad je za zabavu dovoljno imati samo baštenska creva i maštu. Po toplom letnjem danu prskanje vodom će biti pravi užitak uz mnogo smeha.

Zabavne letnje aktivnosti

Ovo su neki od naših predloga.

Iskoristite travnjak 

Bezbroj je zabavnih aktivnosti koje možete sprovesti u vašem dvorištu. Pretvorite igranje svojih omiljenih društvenih igara u zabavan događaj koji ćete organizovati u svom dvorištu. Igre poput Jenge su na primer veoma pogodne za to. Nabavite velike drvene elemente i zabava može da počne. Ovo je jednostavan projekat „uradi sam“ zbog kojeg ćete vi i vaši prijatelji biti napolju celo popodne. Deca će sigurno biti oduševljena.

Igrajte Tvister sa mehurićima

Tvister je igra koja vas smehom može dovesti do suza. Podlogu možete napraviti i sami od pucketave folije. Akrilnim bojama nacrtajte krugove uz pomoć papirnih tanjira. Ovo čini igru još zabavnijom. Tvister je odlična igra za decu, ali zašto ne biste pokušali i vi? To je savršen test da vidite da li vaši časovi joge zaista funkcionišu. Pokušajte!

ptice

Skicirajte ptice a zatim ih nahranite

Primećujete li ptice u svom dvorištu? Ako su one redovni posetioci vašeg dvorišta, uzmite papir i olovku i skicirajte različite vrste ptica. Ovu aktivnost možete raditi i sa svojom decom kako bi ona naučila imena onih ptica sa kojima dele dvorište. Ako u vašem dvorištu nema ptica, namamite ih. Postavite hranilice za ptice i gledajte kako hrle u vaše dvorište.

Raspalite roštilj

Za promenu možete kuvati i u prirodi. Ako imate roštilj, leto je odličan način da celu porodicu okupite napolju, igrate se, kuvate i, naravno, jedete! Možete za to odrediti jedan dan vikenda kada ćete se praviti da ste na pikniku.

Tabla za dvorište

Donesite zabavu u svoje dvorište i za to iskoristite ogradu.  Svaki ugao iskoristite na najbolji mogući način. Okačite džinovsku tablu na svoju ogradu, odnosno kapiju, postavite kante sa kredama i pustite mašti na volju.

Kampujte

Postavite šator u svom dvorištu. Možete za to iskoristiti granje, štapove i neko platno. Ukrasite ga lampicama, dodajte prijatnu ćebad i jastuke i ne zaboravite na vrući kakao! Zaista lep način da provedete romantično veče sa partnerom.

Lov na bube

Pošaljite svoju decu u lov na bube dok obavljate preko potrebne kućne poslove. Ovo će ih zasigurno zaokupirati neko vreme. Sastavite spisak buba koje ste videli u dvorištu i pošaljite ih u potragu. Mogu ih i slikati i napraviti album. Samo se pobrinite za to da bube kasnije puste na slobodu kako ne bi imali kuću punu neželjenih posetilaca.

Organizujte piknik

Organizujte piknik u svom dvorištu. Iznesite prostirku za piknik, napunite korpu sitnim sendvičima, grožđem i vodom i pozovite ukućane napolje. Ako je dan vruć, pobrinite se da svi imaju na sebi šešire za sunce, kao i kremu za sunčanje.

Bojenje prirodnim bojama

Sakupite raznobojno cveće iz svog dvorišta i stavite ga na stranu. Cvetove možete iskoristiti za jedinstveni umetnički projekat. Boje ovog cveća mogu se preneti na materijal od svile koji kasnije možete koristiti za mnoge stvari. Možete ga pretvoriti u komad odeće, njime prekriti sto ili ga jednostavno okačiti na zid.

kućica na drvetu

Napravite kućicu na drvetu

Kućica na drvetu je veoma zanimljiva, kako deci tako i odraslima. No svakako je više prilagođena za one mlađe. Zato ako je već nemate, prionite na posao. Ukoliko je već posedujete, nadogradite je. Razmislite o tome da joj dodate neke detalje, kao što je na primer kanta na konopcu koja se može podizati i spuštati. Na taj način možete svojoj deci poslati popodnevnu užinu.

Neprevaziđeni hula-hop

Jednom preskočite čas aerobika koji radite na podu ispred televizora i izvedite svoju rekreaciju napolje. Uključite celu porodicu u ovu aktivnost u dvorištu. Hula-hop je iznenađujuće odličan za trening! Pustite muziku, pokrenite kukove i osmislite razna takmičenja između vas i vaših mališana. Na primer, ko može najduže da vrti!

Ukrasite svoju ogradu klikerima i saksijama

Ukrasite svoju dosadnu staru drvenu ogradu klikerima jarkih boja kako biste svom životnom prostoru dodali toliko potreban sjaj! U nekim starim fiokama verovatno imate mnogo različitih klikera. Iskoristite ih za ogradu i boje će se presijavati na suncu.

Možete obojiti i neke stare limenke i postaviti ih duž ograde. Zasadite svoje omiljeno cveće i gledajte kako boje zaista oživljavaju vaše dvorište.

Takmičenje u preprekama

Držite sebe i svoju porodicu u dobroj formi pravljenjem staze sa preprekama. Ova aktivnost osim što je zabavna biće i odlična u sagorevanju kalorija. U ovoj igri svi mogu da učestvuju. Da li znate da je ova igra nešto što će vašu decu naterati ranije u krevet a spavaće kao bebe? Isprobajte!

Izbor je na vama

Postoji toliko mnogo zabavnih načina da provedete vreme na otvorenom sa porodicom, sa prijateljima ili sa partnerom. Ako se ne osećate kreativno da sami nešto smislite, nadamo se da vas je za zabavne letnje aktivnosti inspirisalo nešto sa naše liste.

Bez obzira na to da li je reč o igranju igara, organizovanju slikanja ili istraživanju insekata, važno je da dvorište bude bezbedno mesto za vašu decu.Sigurni smo da među ovim predlozima postoji nešto u čemu ćete zaista uživati.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime