Saksije za cveće, uradi sam

0
10032

Uvek je uzbudljivo u ovo doba godine, priroda se lagano budi, pa je vreme da se polako počne sa pripremama za ulepšavanje dvorišnog prostora, terasa i td. Iako je još uvek rano za sadnju cveća, nije rano za pripremu saksija. Najvažnije je unapred osmisliti, šta je ono što možete sami i bez nekog velikog ulaganja napraviti kako bi vaš dom izgledao lepše.

Nemaju svi uslova da priušte sebi skupocene saksije, zato evo nekih predloga koji vam uz minimalno ulaganje, na bolje, mogu promeniti prostor u kome boravite.

Stare pločice, kamenčići, pruće, kanap, stare flaše i još puno stvari za koje ste mislili da vam nikada neće zatrebati mogu poslužiti u izradi veoma atraktivnih i zanimljivih saksija.

Saksije za cveće od pruća

Iskoristite pruće, koga bukvalno ima svuda i napravite prelepe saksije koje su u skladu sa prirodom, na slici ispod prikazan je postupak za njihovu izradu.

saksija

Saksije za cveće pomoću kamenčića

Kamenčićima, koje takođe možete naći svuda, možete pomoću lepka za pločice i malo silikonske mrežice, obložiti običnu metalnu kofu i tako dobiti prelepu saksiju.

saksija1

Pogledajte i ostale predloge

Na slikama ispod nalaze se još neki primeri dekoracije saksijama i cvećem..

saksija3

saksija-kanap

saksija5

saksije-flase

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime