Kreativne ideje za doručak (dekoracija hrane)

0
8338

Doručak je najvažniji obrok i ne treba ga nikako preskakati.  Tokom noći nivo šećera u krvi opada, pa kada preskočimo doručak, već sredinom dana suočavamo se s glavoboljom, malaksalošću i manjkom koncentracije. Najoptimalnije vreme za doručak je četrdesetak minuta posle ustajanja. Deca koja redovno doručkuju brže i jasnije misle, lakše rešavaju probleme, strpljivija su i manje razdražljiva.

Svakog dana odabiramo hranu prema našim mogućnostima i potrebama, trudite se da hrana koju odaberete za sebe i svoju porodicu bude zdrava, bogata vitaminima i drugim hranljivim materijama. Najvažnije je jesti što više povrća, voća, orašastih plodova i semenki. Treba izbegavati hranu sa roštilja, mesne prerađevine i komercijalno meso, punomasne mlečne proizvode, proizvode od belog brašna i gazirane napeitke.

Neko voli klasičan, tradicionalni doručak, ustaljen i bez puno eksperimentisanja, drugi pak ulažu puno vremena u dekroraciji hrane, uživajuću kako u neobičnim ukusima tako i u nesvakidašnjim oblicima.

Ako vam je potrebna ideja kako da vaš sto za doručkom izgleda lepše i atraktivnije, imamo neke predloge za vas. Na slikama ispod, ima za svakog po nešto, za romantične, za stare i mlade  a najviše za decu, pogotovu onu probirljivu. Sjajan način da vaši najmlađi kroz igru i zabavu unose i hranu koju obično ne vole. Nije isto pojesti običan  sendvič, i pojesti medu, macu, kravicu i sl.

Prijatno!!!

svasta

dekoracija8

dekoracija3

dekoracija11

dekoracija5

dekoracija4

irvas

dekoracija6

dekoracija7

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime