Priča o magarcu i bunaru!

0
2943

Pred vama je jedna vrlo zanimljiva priča pod imenom „Priča o magarcu i bunaru“. Ona će vam pokazati koliko je važno da nikada u životu ne odustajete, ma koliko stvari izgledale beznadežno. 

Priča o magarcu i bunaru

Jednog dana magarac nekog farmera upao je u bunar. Životinja je rikala sažaljivo dok je farmer pokušavao da pronađe način da je izvuče. Na kraju, farmer je odlučio da je životinja već stara, a i  bunar treba zatrpati. Magarac nije bio vredan truda. Zbog toga je pozvao svoje komšije da mu pomognu. Uzeli su lopate i počeli da ubacuju zemlju u bunar.

Na početku, kada je magarac shvatio šta se dešava, počeo je da riče. Ali, nakon određenog vremena, na iznenađenje svih, smirio se. Nakon nekog vremena i puno lopata zemlje, farmer je odlučio da pogleda u bunar i bio je začuđen prizorom. Sa svakom lopatom zemlje koja bi pala magarcu na leđa, on je uradio nešto začuđujuće. Otresao bi zemlju sa leđa i popeo se na nju. Kako su farmeri nastavili da zatrpavaju bunar, on bi otresao zemlju i popeo se malo više ka otvoru. Ubrzo, magarac je došao do vrha bunara i iskočio iz njega.

Naravoučenije

Život će i na vas istresati prljavštinu. Trik kako da izađete iz bunara (čitaj životnih nedaća) je, otresete zemlju, i popnete se malo više svaki put. Svaki naš problem je stepenica ka vrhu.

magarac1

Autor: Nepoznat

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime