Kako rastu jastozi? – poučna priča

0
4998

Jastozi su u suštini meke i nežne životinje. Njihovo krhko telo raste unutar krutog oklopa. Vremenom telo im postane previše veliko  za ljušturu u kojoj se nalazi.

Oklop koji štiti jastoga od raznih grabljivica postane toliko tesan i neugodan pa je on prinuđen da ga odbaci. Kada se to desi  on se skriva na dnu pod kanjenjem, kako bi se zaštitio od riba i grabljivica sve dok mu se ne formira novi, veći i ugodniji oklop.

Vremenom mu i ovaj oklop postane tesan i čim oseti pritisak i neugodnost, priča se ponavlja iznova i iznova.

Podsticaj jastozima da rastu je da se osećaju neugodno i pod pritiskom, kada bi jastog imao lekara nikada ne bi porastao, jer ako bi se osećao neugodno lekar bi mu dao lek i on bi se osećao dobro. Nikada se ne bi otarasio svog oklopa i što je najvažnije nikada ne bi rastao i napredovao.

Ukoliko uvek kada se osećamo neudobno  i pod pritiskom posegnemo za udobnostima ili tabletama kako bi otklonili smetnje, nikada nećemo izaci iz ljusture koja nas sputava.

Zapravo moramo da shvatimo da kada se osećamo napeto i neugodno to je zapravo signal da trebamo da napredujemo i rastemo, da iskoristimo nedaće kao okidač za napredovanje i uspeh.

jastozi

Još poučnih priča možete pronaći na ovom linku

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime