Odaberite kvalitetan ketering servis kako bi proslava prošla bez greške

0
4013

Koliko će neka proslava biti uspešna u najvećoj meri zavisi od kvaliteta, ukusa i izgleda hrane i pića koji se na njoj poslužuju. Organizovanje proslave i priprema hrane za veći broj ljudi može biti veoma stresan i težak zadatak, jer iziskuje mnogo vremena i savršen plan, a nikada ne znate kada nešto može krenuti po zlu. Ponekad su jednostavno rokovi za pripremu pekratki, a vi ne možete da se posvetite baš svim aspektima organizacije. Ako uzmete u obzir vreme koje je potrebno da jelovnik osmislte, da nabavite i pripremite namirnice, a zatim ih i dekorišete, shvatićete da vam se usluge koje nudi kvalitetan ketering servis mnogo više isplate i da vam mogu značajno uštedeti ne samo novac, već i vreme. 

Kompanije i restorani specijalizovani za ketering usluge doživeli su pravu ekspanziju poslednih godina. Međutim, iako danas na tržištu postoji veliki broj firmi i restorana specijalizovanih za ovu vrstu usluga, malo je onih kod kojih su na zadovoljavajućem nivou i koje će zaista ispuniti sva vaša očekivanja. Na to ukazuju i varijacije u ceni obroka i usluga koje se nude u okviru ketering ugostiteljskih preduzeća. Koje su prednosti keteringa i koje kriterijume treba uzeti u obzir kada birate kvalitetan ketering servis pročitajte u nastavku teksta.

Koje su prednosti ketering usluga?

Kada uzmemo u obzir to da ponekad stvari ne idu onako kako smo zamislili, da nam se neki planovi lako pokvare i da može doći do nepredviđenih situacija, te je potrebno reagovati u poslednjem trenutku – kvalitetan ketering se čini kao veoma efikasno rešenje. U pitanju je savremeni način pripreme, skladištenja, posluživanja i distribucije hrane, za različite prilike i klijente. 

Pre nego što angažujete određeni ketering servis, od pomoći vam mogu biti recenzije na internetu. Ukucajte u Gugl pretraživač ključne reči, npr. „Ketering Beograd“, i započnite svoju pretragu. Dobar izvor informacija mogu biti i internet portali. Takođe se možete raspitati kod prijatelja i poznanika i osloniti se na njihove preporuke. Tako ćete sebi olakšati izbor, s obzirom na to da onlajn recenzije nisu uvek pouzdane. Najbolje je da unajmite proverenu firmu koja se profesionalno bavi keteringom. To znači da ima solidno iskustvo u ovoj delatnosti, da namirnice nabavlja od proverenih dobavljača, da poznaje tehnologiju i način pripreme namirnica, te čuvanja i dekorisanja hrane.

Kada birate ketering servis, u zavisnosti od teme i svrhe proslave, vašeg budžeta i ciljeva, morate biti konkretni i precizni u predstavljanju svojih zahteva i očekivanja. Profesionalan i kvalitetan ketering servis prilagodiće se svakom klijentu, povodu i tipu proslave (korporativni događaj, dečji rođendan, novogodišnja proslava i sl.). Obavezno proverite šta je sve uključeno u uslugu. Ukoliko organizujete korporativni događaj, proslavu godišnjice firme i sl., verovatno će biti potrebno da vam ketering servis koji ste angažovali obezbedi kompletnu uslugu i opremu – od posuđa i escajga, preko grejača za roštilj i rashladnih uređaja za piće, do profesionalnog osoblja koje će posluživati goste. Proverite svaki detalj sa firmom, tj. restoranom zaduženim da se pobrine za ketering na vašoj proslavi. Kod organizovanja korporativnih događaja hrana mora biti besprekorno dekorisana i ukusna, pa je važno da igrate na sigurno, ukoliko želite da ostavite dobar utisak.

Dostava – opcija koju nudi svaki kvalitetan ketering servis

Svaka ozbiljna ketering kuća u svojoj ponudi ima uključenu i opciju dostave. Serviranje i posluživanje hrane van objekta u kojem se ona priprema je u opisu ketering delatnosti.  Poslednje što vam treba je da na dan proslave jurite sopstvenim automobilom do mesta gde treba da preuzmete hranu. Dostava mora biti tačno u zakazano vreme, ni prerano, kako se hrana ne bi ohladila, a ni prekasno, kako se ne bi ometao tok proslave.

Fleksibilan meni kao odlika profesionalnosti

Prilagođavanje menija specifičnim zahtevima i potrebama klijenta karakteristika je svakog ozbiljnog ketering servisa. Profesionalan i kvalitetan ketering servis treba da ima nekoliko različitih opcija menija, koji će ići dalje od uobičajenih i koji će odgovarati specifičnim temama i potrebama ishrane. Poželjno je da se ponuda stalno ažurira i menja kako bi bila u skladu sa aktuelnim trendovima. Proverite da li je ketering servis koji angažujete voljan da kreira zaseban jelovnik za osobe koje su na posebnom režimu ishrane, koje su vegetarijanci ili poste i sl. Sve su ovo važna pitanja koja treba unapred da postavite osobi zaduženoj za ketering na vašoj proslavi.

Kvalitetan ketering servis nudi mogućnost degustacije

Poželjno je da unapred znate kakvog će ukusa biti hrana na vašem meniju. Imajte u vidu da nije uvek sve onako kako je predstavljeno na fotografijama. Ozbiljne firme će vam ponuditi da probate uzorke iz njihove ponude, što je jedan od prvih znakova profesionalnosti. Ako je potrebno, budite spremni da za degustaciju i platite. Hrana mora uvek biti sveža i kvalitetno pripremljena.

Kada su ugostitelji koje angažujete voljni i sposobni da profesionalno i stručno iznenade i oduševe vaše goste isporukom prelepe, maštovito dekorisane i ukusne hrane, uz odličnu uslugu koja je u skladu sa temom i povodom proslave, znaćete da ste odabrali kvalitetan ketering servis.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime