Vicevi o ekonomiji i ekonomistima

0
6741

Gotovo svaka pojava u društvu ima svoje viceve, tako i ekonomija i ekonomski stručnjaci. Za vas smo pronašli najsmešnije:

Vicevi o ekonomistima

Ide direktor u obilazak svoje firme, zastane pored jednog radnika i pita ga:
– Koliko ti stolova napraviš na dan?
– Dva.
– Ovo je nečuveno, ja ih mogu napravit’ i 10!
– Pa naravno, jer ste vi stolar. A ja sam diplomirani ekonomista!

Jednog dana Bog stvori sunce, a Đavo kako bi mu doskočio stvori sunčanicu. Sledećeg dana Bog stvori seks, a Đavo izmisli brak. Trećeg dana Bog stvori ekonomistu. Ovo je bio težak zadatak za Đavola, on je dugo razmišljao i na kraju je stvorio – drugog ekonomistu.

Ekonomista je čovek koji nema pojma sta priča, a uspeva mu da se vi osećate loše zbog toga.

Matematičar, računovođa i ekonomista konkurišu za isti posao. Na razgovoru za posao ispitivač pozove matematicara i pita: „Koliko su 2+2?“. Matematičar odgovori: „4“. Ispitivač upita: „Tačno 4?“ Matematičar ga pogleda sa prezirom i čuđenjem i kaže: „Da, tačno 4.“
Zatim ispitivač pozove računovođu i pita ga isto pitanje: „Koliko je 2+2?“ Računovođa reče „U proseku 4 +/-10%, ali u proseku 4“.
Tada ispitivač pozove ekonomistu i postavi isto pitanje: „Koliko su 2+2?“ Ekonomista ustane, zaključa vrata, navuče zavese, sede pored ispitivača i šapne mu: „Koliko želite da bude?“.

ekonomista

Ekonomista je stručnjak koji će znati sutra zašto se ono što je predvideo juče nije dogodilo danas.

Došao mladić na fakultet informacionih tehnologija, pun želje za informatičkim znanjem. Nakon što je primljen, rekoše mu: Dobro, kolega, sad ostavite svoj mozak u sobi broj 2 i dođite za četiri godine kad ga napunimo informacijama?
Kako to mislite? – upita on.
Pa, fino, tu ostavite mozak, mi ga napunimo svim potrebnim informatičkim informacijama i sadržajima, ugradimo par pločica i za 4 godine dođete da preuzmete svoj mozak i diplomu.
Ali šta ja da radim četiri godine bez mozga?
Pa, kolega, u međuvremenu možete studirati ekonomiju…

Ekonomisti su ljudi koji su previše pametni za svoje dobro, ali nažalost nedovoljno pametni za dobro svih ostalih.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime