Zašto se isplati uložiti u nekretninu u Crnoj Gori?

0
1132

Ulaganje u nekretninu je jedan od najboljih oblika u laganja i sve više ljudi danas se odlučuje na ovaj korak. Posebno je isplativo uložiti u nekretninu koja se nalazi na nekoj od atraktivnih lokacija, kao što je crnogorsko primorje. 

U nastavku teksta pročitajte nekoliko prednosti ulaganja u nekretninu u Crnoj Gori, kao i najatraktivnije gradove koje treba uzeti u obzir.

crna-gora-budva-nekretnina-brodovi
Pexels.com

Rastuća privreda u Crnoj Gori

Jedan od glavnih razloga zašto je pametno uložiti u nekretninu u Crnoj Gori jeste rastuća ekonomija te zemlje. Poslednjih godina, ona doživljava stabilan ekonomski rast, vođen brojnim faktorima, od kojih je jedan od najvećih – turizam. Pored njega, tu su i strane investicije i snažan izvozni sektor.

Upravo ovaj rast se odrazio i na tržište nekretnina, pa je prodaja stanova u Tivtu, Kotoru, Budvi, Herceg Novom i drugim popularnim crnogorskim letovalištima u konstantom porastu. Vrednost i potražnja nekretnina je, čini se, nikada veća.

Pristupačne cene nekretnina 

Cene nekretnina na crnogorskom primorju, u odnosu na druge popularne evropske destinacije, i dalje su relativno pristupačne. Ovo posebno važi za sve lokacije izvan većih i poznatih gradova Crne Gore.

Zbog toga, Crna Gora je odlična opcija za sve one koji traže drugu kuću ili stan za odmor, kao i za one koji žele da ulože u nekretninu za iznajmljivanje koja će im se vrlo brzo i isplatiti.

Besplatan boravak na moru tokom cele godine

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da će vam ulaganje u nekretninu na primorju doneti i benefite boravka na moru tokom cele godine. To znači da ne morate mesecima nestrpljivo čekati početak letnje sezone i zavisiti od tuđih smeštaja i aranžmana.

Kupovinom nekretnine na moru možete sami odabrati kada će vaš smeštaj biti slobodan za vas, kao i koliko dugo. Ovo će svakako smanjiti troškove vaših letovanja i na dugoročne staze uštedeti novac.

Međutim, kako je Crna Gora zemlja sa mediteranskom klimom, ima blage zime i topla leta, pogodna je za boravak tokom svake sezone, bilo da je zimska ili letnja. Stoga, pored letovanja, tamo možete i provoditi svoje zimske odmore kraj mora.

Dodatni prihodi tokom turističke sezone

Posedovanje nekretnine na primorju, pored toga što vam donosi mogućnost da boravite tamo kada god poželite i to besplatno, omogućava vam i dodatne prihode za vreme trajanje turističke sezone.

Crna Gora obiluje gradovima koji su iz godine u godinu odabir sve većeg broja turista, kako domaćih, tako i stranih. Isto tako, turisti se sve više odlučuju da rezervišu apartmane i stanove umesto hotela.

Apartmani i stanovi su opcija smeštaja koja posetiocima pruža veću slobodu, komoditet i niže cene. Za nju se odlučuju i višečlane porodice, ali i mladi koji dolaze na letovanje.

kalkulator-kljuc-od-stana-ugovori
Pexels.com

Vremenski period na koji se najčešće odlučuju je od 7 do 14 dana, pa se ovaj način izdavanja nekretnine i te kako isplati vlasniku. Posebno ukoliko se radi o stranim turistima, koji su neretko spremni da izdvoje veće sume novca za iznajmljivanje, što za vas znači i veći profit.

Svakako, cene noćenja uglavnom zavise od izgleda samog smeštaja, unutrašnjeg enterijera, lokacije, udaljenosti od plaže i sličnog. Ono što je sigurno je – što je lokacija atraktivnija, to prihodi mogu biti veći.

Atraktivne lokacije za kupovinu nekretnina

Tivat

Tivat se nalazi u Boki Kotorskoj i poznat je po nekim od najlepših plaža u Crnoj Gori, čistom moru, ali i svojim luksuznim delovima grada. Zabeležio je brz rast u svojoj turističkoj industriji, jer je broj turista koji ga svake godine posećuju u konstantnom porastu.

Upravo taj rast je uticao i na veliku potražnju za nekretninama, kako bi se zadovoljilo tržište. Slikovite lepote grada, u kombinaciji sa rastućim turizmom, čini ga atraktivnom opcijom za sve one koji žele da investiraju u nekretninu u Crnoj Gori.

Kotor

Još jedan grad u bokotorskom zalivu koji je veoma popularan zbog svojih prirodnih lepota i bogate istorije i kulture. Ovaj grad se nalazi na UNESCO listi svetskih baština, a taj status je pomogao da se sačuva njegova jedinstvena arhitektura.

Kotor je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija, zbog bogatog sadržaja koji ima u ponudi. Investiranje u nekretninu u ovom gradu je zasigurno dobra opcija, jer svake godine postoji velika potražnja.

Herceg Novi

Herceg Novi je grad poznat po svom unikatnom spoju različitih kultura, uključujući otomansku, venecijansku i austrougarsku. Zbog toga, svake godine privlači sve veći broj turista.

Upravo zato, ulaganje u Herceg Novom je još jedna sjajna opcija, jer ukoliko se odlučite za ovo mesto, nema sumnje da će vam se isplatiti i to u najkraćem mogućem roku.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio zanimljiv i da ste pronašli korisne informacije o prednostima ulaganja u nekretninu na crnogorskom primorju. 

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime