Kako lako i pravilno smršati?

0
1686

Kako  smržati? Kako skinuti stomak? Kako se ne odreći slasnih zalogaja a održati vitku liniju? I na kraju kako ne dozvoliti kilogramima da se vrate. Ako mene pitate nije nemoguće. Fizička neaktivnost glavni je uzrok gojaznosti, sasvim je normalno da budete gojazni ako u organizam unoste više kalorija nego ih potrošite, one se prosto negde moraju smestiti i to uglavnom oko stomaka i butina.

Sve što treba je napraviti balans između onog što unosite i ono što kroz aktivnosti utrošite u toku dana.

Prvi deo je da povećati fizičku aktivnost i to kroz 20-30 minuta  vežbi  ili trčanja, što više unetih kalorija to više aktivnosti, samo je to način da na zdrav način održite vitku liniju, sve ostalo je mučenje organizma koje čak može i narušiti zdravlje. Drugi deo svodi se na promenu režima ishrane, ono što morate skoro izbaciti iz jelovnika je naravno hleb, dovoljno je pojesti jedno parče a ne kao što je kod nas navika (250-300g), (Podatak je da svaki stanovnik Srbije u proseku godišnje pojede 105,9 kilograma hleba, što je tri puta više od evropskog proseka), slatkiše i gazirana pića. Hleba, slatkiše i gazirane sokove treba zameniti voćem i prirodnim sokovima. Mora se izbegavati visoko kalorična hrana ako baš nemate neku želju za trčanjem ili vežbanjem.

Još jedan savet, budite strpljivi, mršavite pomalo 1-2 kg mesečno kao ne bi narušili zdravlje. Hrana nije problem, problem je kako se ona koristi.

Ajde sad napolje na trčanje, jer čim ovo čitaš znači da imaš problem.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime