Hollywood smile – Tajna besprekorne lepote i samopouzdanja

0
1789

Osmeh koji ostaje nezaboravan je zaista  jedan od najvećih razloga zašto smo zadivljeni holivudskim zvezdama koje hodaju crvenom tepihu. Glumci, modeli i mnogi drugi ljudi koji se pojavljuju na TV-u izgledaju veoma atraktivno zahvaljujući svom lepom osmehu. U ovom tekstu  biće reči  o tom savršenom osmehu koji se pamti.

osmeh-stomatolog
Pexels.com

Šta je Hollywood smile?

Ovo je stomatološka procedura u kojoj se stomatolozi bave raznim problemima koji vas sprečavaju da se estetski osmehnete. Problemi obično uključuju neusklađenost, propadanje, lomljenje, promenu boje, praznine, itd. Da bi eliminisali probleme, obično koriste zubne fasete zajedno sa nekim drugim tretmanima kada je to potrebno.  Procedure se sprovode u stomatološkoj ordinaciji ili ordinaciji stomatologa. U većini slučajeva, ne samo jedan stomatolog direktno vam daje ovaj tretman, već tim stomatoloških stručnjaka o tome razgovara sa vama pre, tokom i posle procedure.

Kako izgleda ova procedura?

Većina pacijenata ne može dobiti Hollywood smile u jednoj sesiji u stomatološkoj klinici. U stvari, ne postoji fiksna procedura koju stomatolozi primenjuju za sve pacijente. Dakle, umesto usvajanja pristupa koji odgovara svima, ova procedura je dizajnirana za svakog pacijenta pojedinačno. Postoje različiti potencijalni tretmani koje možete dobiti da biste imali holivudski osmeh. Evo najčešćih procedura koje se primenjuju u stomatološkim klinikama.

Beljenje zuba

Beli zubi su verovatno prva stvar koja nam padne na pamet kada pomislimo na prelepi osmeh. Dakle, nije iznenađenje da je izbeljivanje zuba jedna od najpopularnijih procedura koje sprovode stomatološke klinike. 

Dental Implant

Ako vam nedostaju zubi koji vas sprečavaju da se smejete kao holivudska zvezda, možda će vam trebati naprednija rešenja. Zubni implantati su jedan od najfunkcionalnijih i najestetskijih načina da zamenite zube koji vam nedostajua da pritom sve izgleda kao prirodno i vaše. Na kraju procedure možete imati jače i lepše zube. Sa druge strane, tretman zubnih mostova se takođe široko primenjuje na klinikama. Zubni most je praktičan način da se popuni praznina od 1-2 zuba između dva zdrava zuba.

Krunice

Krunice se koriste za obnavljanje zuba postavljanjem kapice na njega. Na taj način ne morate da vadite zub. To je praktičan i efikasan način, posebno ako više volite proizvode visokog kvaliteta i dobijate odgovarajuću uslugu. Postoje različite vrste krunica. Možete pronaći krunice napravljene od porcelana , cirkonija , metala ili porcelanskog fuzionisanog metala . 

Ortodontski tretman

Da biste imali savršen Hollywood smile blistavog sjaja i oblika zuba , trebalo bi da imate savršeno poravnanje zuba . U zavisnosti od vašeg slučaja, vaš stomatolog može da vam prepiše retejnere, proteze da bi vašim zubima pružio pravilno poravnanje i ispravljanje zagriza. Ortodontski tretmani obično traju duže vreme da se vide efekti. Pored toga, ako trebate bilo kakav ortodontski tretman, trebalo bi da ga dobijete pre drugih kratkotrajnih tretmana. 

Koliko dugo traje Hollywood smile?

Životni vek  Hollywood smile značajno zavisi od veka trajanja faseta, krunica ili zubnih implantata koji se koriste na vašim zubima. Zubni furniri, kompozitni ili porcelanski, mogu da traju u proseku 15 godina. Porcelanske fasete mogu trajati više od 20 godina uz dobru negu, dok kompozitne fasete traju oko 10 godina.  

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime