Predlažemo: Ovo su najbolje romantične destinacije u Srbiji

0
853

Činjenica je da će svako mesto koje posetite sa voljenom osobom dobiti romantičnu notu. Ipak, postoje određene lokacije u Srbiji koje su kao stvorene za putovanje udvoje. Takve destinacije sadrže brojne zanimljive lokacije i atrakcije koje će uspeti da osveže ljubavne odnose i podignu ih na mnogo viši nivo. U nastavku teksta vam predlažemo nekoliko romantičnih destinacija u Srbiji koje vredi posetiti.

Vrnjačka Banja – Raj za zaljubljene

Vrnjačka Banja još odavno nosi titulu jedne od najromantičnijih destinacija u čitavoj zemlji. Razlozi za to su mnogobrojni, a ono čime Vrnjačka Banja prevashodno može da se pohvali jeste mnoštvo autentičnih atrakcija, veliki broj parkova i zelenih površina i mesta koja pričaju unikatne, ljubavne priče.

Ono što je svakako lokacija broj jedan koju treba obići u Vrnjačkoj Banji jeste čuveni Most ljubavi. Ovaj most krije veliku ljubavnu priču učiteljice Nade i oficira Relje čija se ljubav nije završila srećno, te danas devojke na Mostu ljubavi kače katance sa imenom drage osobe u nadi da će ljubav trajati večno. Osim ove lokacije, ljubavni parovi vole da prošetaju Japanskim vrtom, uživaju u lokalnim specijalitetima ili da obilaze atraktivne istorije građevine kao što su Zamak Belimarković i spomen ploča Danilu Bati Stojkoviću. 

Osim izuzetnim prirodnim odlikama i lepotama koje je krase, Vrnjačka Banja može da se pohvali i sjajnim smeštajnim jedinicama koje su maksimalno prilagođene ljubavnim parovima. Ono što će parovima posebno pružiti potpuni ugođaj jesu apartmani sa đakuzijem Vrnjačka Banja, koji neretko sadrže i ostale spa i welless pogodnosti. Ovakvi apartmani idealni su za romantičan odmor u banjskom okruženju. 

Divčibare – Osetite prirodne lepote udvoje

Budući da su Divčibare u poslednjih nekoliko godina postale jedna od najpopularnijih turističkih mesta u zemlji, ne čudi činjenica da sve više parova organizuje svoje romantično putovanje baš ovde. Divčibare imaju da ponude svojim posetiocima uživanje u izuzetnoj prirodi, šetnju kroz šume i livade i degustaciju nekih od najukusnijih lokalnih specijaliteta.

Ono što se svakako ističe na Divčibarama kao obavezna lokacija jesu brojni, još uvek nedovoljno istraženi vidikovci. Sa nekih vidikovaca se pruža pogled čak i do Beograda, kao što je to slučaj sa vidikovcem Kraljev sto, dok će na vidikovcu Crni Vrh parovi moći da uživaju na ljuljašci, dok posmatraju padine planine Zlatibor. Ukoliko ljubavni parovi više vole aktivan odmor, idealna opcija bi bila obilazak vodopada Skakalo, koji će ostaviti sjajan utisak na sve posetioce. 

Smeštajne jedinice u ovom kraju su nešto čime se planina Divčibare posebno ponosi, budući da je moguće pronaći smeštaj namenjen svim uzrastima i ekipama. Tako ovde ne manjka ni smeštaja romantičnog tipa, a posebno se ističu brvnare Divčibare, koje mogu biti savršen izbor za romantičan boravak na planini. Ovakav smeštaj je pogodan za sve one parove kojima su mir i privatnost prioritet, a okruženost prirodom i borovom šumom samo će upotpuniti već nestvaran ambijent.

Tara – Romantično uživanje u vidikovcima

Romantičan odmor i uživanje u neverovatnim prirodnim ambijentima i predelima definitivno će pružiti planina Tara, jedna od najlepših u čitavoj Evropi. Tara je nadaleko poznata po svojim vidikovcima, a vidikovac Banjska Stena je sigurno najpopularnija lokacija u našoj zemlji. Mnogi parovi odlučuju se baš na ovu lokaciju, budući da se odavde pruža čaroban pogled na jezero Perućac, reku Drinu, Bosnu i Hercegovinu i predele planine Tare obrasli šumom. Vidikovac poseduje i klupice za sedenje i uživanje u pogledu sa dragom osobom, a fotografisanje u ovakvom ambijentu je nezaobilazno.

Osim Banjske stene, lokacije koje zaljubljeni parovi nikako ne zaobilaze na Tari jesu i vidikovci Osluša, Sjenič, Janjač, Crnjeskovo i Sokolarica. Tara će svojim zaljubljenim posetiocima pružiti uživanje u netaknutoj prirodi, mogućnost istraživanja manjih turističkih mesta kao što su Kaluđerske Bare ili Mitrovac na Tari, ali i posetu verskim objektima poput manastira Rače. Popodnevno uživanje na planini upotpuniće šetnja obeleženim i osvetljenim stazama, gde će zaljubljeni moći da oseti zalazak Sunca i uživa u tišini šume.

Svim onim parovima koji vole avanturu i adrenalinske aktivnosti u prirodi, planina Tara može da pruži i čuveni rafting na Tari. Lepota reke Drine, avanture na slapovima i različite aktivnosti na vodi učiniće da par provede sjajno vreme u prirodi, dok će boravak u ušuškanoj kolibi kraj reke i degustacija autentičnih specijaliteta samo upotpuniti taj užitak. 

Boravak na romantičnim lokacijama u Srbiji jedan je od najboljih načina da se obnove ljubavni odnosi i ponovo pokrenu varnice. Budući da naša zemlja svojim lepotama nudi velike mogućnosti i sjajno uživanje u prirodnom ambijentu, svaki ljubavni par moći će da nađe mesto koje ga oduševljava i nadahnjuje. Na vama je da samo spakujete kofere i krenete u istraživanje udvoje jedne od navedenih lokacija.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime