Zanimljive dekoracije od voća i povrća

0
25786

Kombinacijom voća ili povrća i uz malo kreativnosti mugu se dobiti neverovatne dekoracije. Na slikama ispod nalaze se slike dekoracija koje možete veoma lako napraviti sami, u svojoj kuhinji, za svoju dušu ili da impresionirate goste. Mogu se koristiti jabuke, kruške, jagode i svo drugo voće koje vam padne na pamet, kao i povrće poput krastavaca, paradajza, luka i td. Kod nekih dekoracija veoma je važan oblik, veličina, kao i boja voća i povrća koje se koristi, kako bi se postigao željeni efekat.

Dekoracija sa jagodama (ruže od jagoda)

Za ovu dekoraciju potrebno je da jagode budu dobro oprane, neophodni su ražnjići na koje ćete nabosti jagode i nožić sa kojim ćete kao na slici zaseći latice. Ove ruže možete servirati sa šlagom ili sladoledom. Prelepa dekoracija za zaljubljene.

jagoda1

Dekoracija sa jabukama i groždjem

Operite dobro jabuke, a zatim koristeći nož izrezbarite latice na njenom vrhu, kao što je prikazano na slici. Zatim isecite nožem vrh i urežite oblik cveta oko izrezbarenih latica. Kašičicom izvadite unutrašnjost jabuke tako da odstranite seme i žilice. Cvet koji ste dobili rezanjem nabodite na čačkalicu a šupljinu ispunite sitnijim voćem kao što su bobice grožđe, jagode, maline i td.

jabuke

Novogodišnja voćna dekoracija (jelka)

Za ovu novogodišnju dakoraciju potrebne su vam čačkalice, ražnjić,  jedna jabuka, jadna šargarepa i puno raznovrsnog voća po vašem izboru. Očišćenu jabuku i šargarepu probodite ražnjićem po sredini, a zatim čačkalicama u krug napravite oblik jelke. Najzad tako formiranu strukturu, načičkajte raznoraznim voćem i salata je spremna.

jelka

Dekoracija sa paradajzom i prazilukom (lale)

Koristeći kuhinjski nož izrežite latice na vrhu lale u cik-cak, kao što je prikazano na slici, a zatim izvucite semenke iz paradajza,  pomoću male kašičice. Za punjenje možete koristiti iseckan beli luk , kuvana jaja, orahe i iseckan sir. Tanjir dekorišite pomoću madog luka i nekoliko kriški krastavaca i vaša salata je spremna.

paradjz

Dekoracija sa krastavcima i šargarepom (cvet)

Za ovu dekoraciju potreban je krastavac koji ćete preseći na 10-ak centimetara i nož za ljušćenje krastavaca kojim ćete napraviti latice, kao na slici. Kuhinjskim makazama napravite šiljate ivice latica. U sredini cveta stavite jedan kolut šargarepe i dobili ste veoma dekorativan cvet kojim ćete ukrasiti predjelo.

krastavac

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime