Dekoracija stola za Uskrs

0
5478

Bliži se Uskrs, najveći i najvažniji hrišćanski praznik, i vreme je da polako planiramo praznične dekoracije. Najviše vremena tih dana provede se za stolom, pa je tako veoma važno lepo ukrasiti prazničnu trpezu, bilo da panirate ručak u krugu porodice ili želite da ugostite prijatelje.

Bez obzira na to kako ste odlučili da organizujete boje (obično su zastupljene kombinacije belih, žutih i zelenih), postoje neki dekorativni detalji bez kojih se uskršnja trpeza ne može zamisliti, simboli u obliku zeca, pilića i jaja uvek su u modi, pa čak i obavezni, bili oni čokoladni, plastični ili plišani i moraju biti deo praznične dekoracije.

uskrs8-v

Na svakom stolu mora biti stolnjak, ako je moguće sa svečanim uskršnjim temama, ako ne onda neke svetle boje kako bi istakao pojedine elemente dekoracije. Savlete se mogu organizovati u prstenovima u obliku zeca. Mogu se od salveta napraviti i veoma interesantne dekoracije kao na primer zečije uši, pratite sledeće korake…

salvete

Uskršnja trpeza ne bi bila potpuna bez korpi sa uskršnjim jajima i šarenim vencima od pruća. A pošto se Uskrs pada baš u vreme kada se priroda budi, ne smemo zaboraviti ni bukete svežeg  tek procvalog cveća.

Najvažnije je od svega da praznike provedete u zdravlju, sreći i lepom raspoloženju, to vam i mi od srca želimo.

Predlozi uskršnjih dekoracija

uskrs10

uskrs11

uskrs12

uskrs9

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime