Najpopularniji onlajn kursevi u 2020/2021.

0
1488

Pored toga što je u poslednjih godinu dana porasla potreba za poslovima koji se rade od kuće, onlajn usavršavanje postaje sve popularniji vid unapređivanja znanja. Interesovanje za individualnim napretkom u različitim digitalnim i drugim veštinama raste iz dana u dan. Brojni i raznovrsni onlajn kursevi i sajtovi za učenje, danas su dostupni svima i pružaju nam priliku za konstantnim usavršavanjem.

Da li i vi želite da slobodno vreme iskoristite da unapredite svoje znanje i steknete nove veštine? Ako je vaš odgovor potvrdan, a niste sigurni za koje edukatvno polje da se opredelite u moru različitih kurseva i platformi, tu smo da vam pomognemo. U nastavku teksta saznajte koji su to najpopularniji onlajn kursevi u 2021, kao i u prethodnih godinu dana. Napominjemo da je neke od njih moguće „pohađati“ potpuno besplatno i da su svima dostupni.

Onlajn kursevi – koje su prednosti „otvorenog učenja“?

Društvo je danas, u ovim izazovnim vremenima, kada se suočavamo sa ekonomskim i drugim poteškoćama izazvanim pandemijom koronavirusa, dostiglo najveći mogući stepen „digitalizacije“. Krize, pored toga što uzrokuju brojne probleme sa kojima se pojedinac i čitavo društvo suočavaju, nameću i izazove kojima nas „guraju“ napred. Teraju nas da se prilagodimo, ali i preuzmemo inicijativu. One nas motivišu da dodatno uložimo u sebe i radimo na svom usavršavanju. 

Mnogi su u prethodnih godinu dana ostali bez posla i bilo kakvog vida prihoda.  Neki su čak bili prinuđeni da pokrenu sopstveni biznis i odluče se na veliki korak kao što je otvaranje firme. Međutim, pored hrabrosti, za to je potrebna i dobra ideja, kako bi se rizik isplatio. Upravo vam neki onlajn kursevi, koje možete savladati kod kuće, mogu biti od koristi ne samo prilikom zapošljavanja već i kod pokretanja sopstvenog posla.

Procenjeno je da najveća potražnja radne snage vlada za pozicije grafičkog dizajnera, menadžera projekta, IT administratora, softver developera i sl. pozicija. Za većinu ovih poslova neophodno vam je znanje nekog stranog jezika, najčešće barem engleskog. Ideju za onlajn kurs koji će vam olakšati pokretanje sopstvenog biznisa ili vam omogućiti lakše zaposlenje, pa čak i promenu profesije ili obavljanje dodatnog posla, možete pronaći u redovima koji slede. Izdvojili smo samo neke od najtraženijih.

Onlajn škole i kursevi jezika

Učenje novog jezika nikada nije naodmet. Kojim god poslom da se bavite, potrebno je da imate znanje barem jednog stranog jezika, a što ih više znate – više vredite. Vreme utrošeno na učenje novog jezika nikada nije potrošeno uzalud. Zbog toga su i onlajn škole koje olakšavaju njihovo savladavanje uvek pun pogodak, kakve god da su vam skolonosti i interesovanja. One organizuju individualne i grupne kurseve prilagođene različitim uzrastima i nivoima znanja. Kada u Gugl pretraživaču ukucate npr. „online škola jezika“ ili „prevodilačka agencija Beograd“ ( jer najveći broj njih se nalazi u Beogradu), videćete da su mogućnosti za učenje jezika i primenu stečenog znanja brojne i neiscrpne, a što je najvažnije – za njima uvek postoji potražnja. Zašto jednoga dana ne biste i sami osnovali školu jezika ili prevodilačku agenciju? 

Postoje odlični sajtovi i platforme za učenje stranih jezika, od kojih su mnoge čak potpuno besplatne (Duolingo , LingvistBusuu, Memrise, LearnLanguage, British CouncilThe Learning Network i mnoge druge). 

Onlajn kursevi knjigovodstva

Da biste savladali kurs knjigovodstva, nije neophodno da provodite brojne časove u nekoj lokalnoj školi sa dosadnim predavačima. Računovodstvo odavno ne podrazumeva suva konta i dosadne računice. Onlajn kursevi iz oblasti računovodstva i knjigovodstva kotiraju se kao najtraženiji. Naime, ovo je jedno od najpopularnijih zanimanja danas, za koje je karakteristično kontinuirano usavršavanje i edukacija. Ovakvi kursevi vam mogu biti od koristi i u slučaju da imate sopstvenu agenciju. Osposobaljavaju vas za samostalan rad u oblasti knjigovodstva, a ukoliko već imate firmu – za vođenje sopstvenih poslovnih knjiga. Usluge koje nudi knjigovodstvena agencija uvek će biti tražene. One pokrivaju široku lepezu područja, u zavisnosti od obima i potreba klijenata (od prijave i odjave radnika, preko obračuna plata i PDV-a, transfernih cena, do izrade završnih računa).

Onlajn kursevi digitalnog marketinga

Ako vas zanima funkcionisanje osnovnih digitalnih kanala i želite da zaronite u digital marketing, a apsolutni ste početnik, ovo je pravi kurs za vas. Odličan je i za preduzetnike koji se bave marketingom, jer im može poslužiti kao izvor ideja za razvoj biznisa. Pogodan je čak i za stručnjake koji žele da obnove ili usavrše znanja koja već poseduju, s obzirom na to da je i ovo jedna od onih oblasti koje zahtevaju neprestano usavršavanje. Postanite stručnjak za bilo koji oblik marketinga koji postoji onlajn. SEO, Copywriting, Content Marketing, PR, Social Media Marketing su samo neki od njih. Mogućnosti, tehnike i strategije povezane sa digitalnim marketingom zaista su brojne, a na ovakvim kursevima možete saznati sve o njima.

IT, programerske i dizajn obuke

Znanja koja se stiču na ovim kursevima neophodna su za 21. vek. Najvažnije je da ih više ne morate usvajati isključivo putem tradicionalne nastave. Odlične IT veštine danas možete steći i putem interneta. Naučite osnove programiranja, jednog od najisplativijih zanimanja današnjice. Možda onlajn kurs ne može od vas napraviti profesionalnog programera i IT-jevca, ali sigurno ćete steći dovoljno dobru osnovu za kasnije dodatno usavršavanje. Zašto da jednog dana ne postanete stručnjak u oblasti najtraženijeg i najplaćenijeg posla?

Onlajn modni kursevi

Ukoliko volite praktična zanimanja i kreativni ste, odaberite kurs koji će vam omogućiti da se kreativno izrazite. Kursevi šivenja danas su postali veoma popularni, a interesovanje za njih sve više raste. Omogućuju vam da kroz praktičan rad savladate jedan od najkorisnijih zanata, koji kasnije možete i da unovčite. Savladajte tehnike šivenja, krojenja i modelovanja i pretvorite posao u sjajan hobi u kojem ćete uživati, a kojim kasnije možete podučavati i druge. Verovali ili ne, modne kurseve ovog tipa možete danas savladati onlajn, iz udobnosti svog doma.

I za kraj, za koji god kurs da se odlučite, veoma je važno da pokušate da ga realizujete u praksi. Iskoristite mogućnosti koje vam pružaju onlajn kursevi, jer vas od novih dragocenih znanja i veština, a verovatno i od novog posla, deli samo nekoliko klikova. Ne samo da su danas brojni poslovi koje možete raditi od kuće već ih možete i naučiti iz udobnosti svog  doma.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime