Kako da obnovite strast u dugoj vezi i braku

0
2437

Duga veza ili brak, partner kog obožavate, a strasti sve manje – čini se da nakon nekoliko zajedničkih godina svi parovi stignu do ove slepe uličice. Dođete kući nakon napornog dana na poslu, pojedete nešto zajedno (ili ne), spustite se na kauč u kućnim helankama ili trenerkama i ostatak večeri provedete grickajući čips uz film.

Sećate se početka veze kad je film bio samo izgovor da sednete jedno pored drugog i da se pomazite? Sada su ti dani tako daleko, a vas dvoje ste više jedno drugom poput cimera.

Možda ta strast i leptirići u stomaku ne mogu ponovo da budu isti kao u ranoj mladosti kada je počela vaša ljubavna priča, ali to nije razlog da ih malo ne razbudite. Predstavljamo vam nekoliko korisnih i delotvornih načina da obnovite ljubavnu vatru koja je u vama, čak i ako vam se čini da ste zajedno čitavu večnost.

Komunikacija je zlato!

Zvuči prilično jednostavno, zar ne? Međutim, zaista jeste tako lako. Ne postoji neka posebna začkoljica. Intimnost se gradi i dešava onda kada delite i najmanje detalje o vašem danu. Ali i onda kada jedno drugom otkrivate svoje najveće ideje. Što više govorite o svakodnevnim stvarima u vašem životu, lakše će vam biti da razgovarate o svemu ostalom – uključujući vaše potrebe i želje.

Započnite s malim ćaskanjem o vašem danu dok večerate. Radite to svako veče. Neka vam to postane prioritet i mali ritual. „Kako si proveo dan? Šta ti se zanimljivo desilo?“ Kada počnete da komunicirate, shvatićete koliko je lako ponovo se otvoriti jedno drugom.

Otvoren odnos je ključ razumevanja, ali i ljubavnog plama.

Sitnice se računaju

Sećate se onih vremena kada ste tražili razloge i izgovore da se dotaknete? Prisetite se dana kada niste mogli da sklonite pogled jedno sa drugog. To je mesto na koje se morate vratiti.

Počnite od držanja za ruke u prodavnici. Naslonite se jedno na drugo dok gledate film. Najlakši način da nekom date do znanja da ga želite jeste da mu se približite.

Neka to budu banalne i na prvi pogled neprimetne situacije – dotaknite mu ruku kad mu pružate pribor za jelo ili peškir, dok vezujete pojas u autu ili jednostavno priđite i poljubite ga kad se vratite s posla.

Pronađite razloge da se dodirnete. To ne mora nužno biti seksualan dodir, ali nemojte se iznenaditi ako to usledi.

Udovoljite jedno drugom

strast-u-vezi
Foto: Pixabay.com

Sitan poklon, cvet, vaučer za masažu ili zajedničko putovanje – uradite bilo šta što bi zadovoljilo vašeg partnera, odnosno partnerku. Ne morate da otputujete na Tajland ili na neku egzotičnu plažu da udovoljite jedno drugom. Postoje spa apartmani sa đakuzijem u Beogradu koje možete iznajmiti na jedan ili više dana i posvetite se samo vama. Celodnevno uživanje i opuštanje će sasvim izvesno osvežiti vašu ljubav i obnoviti strasti.

Takođe, osećaj da vas ništa drugo ne čeka i ne ometa vratiće vas u one davne studentske dane kad ste se upoznali i kad je najvažnije bilo da što više vremena provedete zajedno razmenjujući nežnosti.

Zabavljajte se zajedno

Kako ste se zabavljali u prvim zajedničkim mesecima: remi, tablić, jamb ili dobra komedija uz kokice? Šta vas je zasmejavalo i držalo jedno uz drugo? Setite se zajedničkog hobija ili omiljene pesme, pa ga iznenadite kad se vrati s posla. Možda vam fali samo malo zajedničkog vremena i smeha, pa da pokrenete lavinu zabave i odličnog raspoloženja.
Posle jedne takve večeri, teško da će vam više prijati da samo sedite ispred televizora.

Nežnost će spasiti svet, pa i vašu vezu!

Koristite svaku priliku da budete nežni i ljubazni jedno prema drugom. Ukazujte sitne pažnje, nemojte da se vaša ljubav podrazumeva. Nema ničeg lošeg u zahvaljivanju na malim svakodnevnim stvarima.

nežnost-držanje-za-ruke
Foto: Pixabay.com

Da, podelili ste poslove tako da on opere sudove pošto vi spremite večeru, ali ako to prokomentarišete pokazaćete svoje poštovanje. Videćete kako uskoro ovo zahvaljivanje postaje sve češće, a vaš odnos sve čvršći.

Udelite jedno drugom kompliment. Tako stavljate do znanja da vam je stalo, ulepšavate jedno drugom dan i zajedničko vreme – a u tome je i suština, zar ne?

Upoznajte se ponovo po prvi put

Zvuči pomalo blesavo, zar ne? Međutim, ovo je savršen način da izađete iz svoje kože i ustajale rutine u koju ste zapali. Sredite se za izlazak, ulepšajte svoju kosu, doterajte se i krenite u ljubavnu pustolovinu! Dogovorite se da se nađete u baru, pošaljite jedno drugom piće, sednite za isti sto kao da se prvi put vidite u životu. Da, ovo liči na klasičnu igru uloga, i upravo zbog toga je zanimljivo!

Samo iščekivanje i svest da igrate neku igru za koju samo vas dvoje znate pojačaće vašu želju, a sve ostalo uslediće samo od sebe! Uživajte jedno u drugom.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime