Opredelite se za multifunkcionalne štampače

1
1847

Iako se na prvi pogled čini vrlo jednostavno koji štampač da kupimo (naravno najjeftiniji), ipak za donošenje ovakve odluke je potrebno više vremena i informacija.

Multifunkcionalni štampači najbolje rešenje za firmu

Da počnemo od početka! Ako posedujete određenu firmu ili kancelariju koja veoma puno trošni a fotokopiranje ili štampanje, svakako je potrebno nabaviti jedan štampač. Ali kakav? Najjednostavnije rešenje je multifunkcionalni, koji je tri u jedan ili četiri u jedan uređaj. Zna da štampa, fotokopira, skenira i može čak i da šalje faks. Pored toga što ćete uštedeti novac i vreme šetanja od jedne fotokopirnice do druge, Vi ćete udobno moći u bilo kom trenutku da obavljate svoj posao. Ovi uređaji su vrlo efikasni, brže rade od običnih štampača, štede energiju na taj način što se automatski uključuju i isključuju nakon upotrebe. Multifunkcionalne mašine sa Wi-Fi ili Bluetooth povezivanjem su dostupni u celoj kancelariji. Znači, više ljudi može da koristi isti uređaj, bez priključaka raznih kablova. Moramo napomenuti da su ove mašine vrlo pametne, mnogi imaju i direktni USB priključak koji omogućava nesmetano štampanje sa stika bez računara. Ozbiljniji štampači imaju i mali ekran na koji se prikazani podaci mogu korigovati ili se na ovaj način podešava sam uređaj.

Pre nego što krenete u kupovinu dobro razmislite šta tačno želite i kakve rezultate očekujete od multifunkcionalnih štampača. Bitno je razjasniti da li je potreban štampač u boji ili je dovoljan i crno-beli. Ukoliko ćete ga koristi samo za fotokopiranje, skeniranje i štampanje dokumenata, faktura, računa, otpremnica i slično, slobodno izaberite obični crno-beli. Međutim, za predivne slike su potrebne i dobre boje. Laserski multifunkcionalni štampači su dobro opredeljenje.

Predstavljano jedan od najboljih multifunkcionalnih štampača koji je profi uređaj za manje kancelarije. HP InkJet Pro M1132 MFP je jeftinija varijanta za poslodavce. Štampa, fotokopira i skenira u crno-belo. Ne poseduje boje. Idealno rešenje za dokumenta.

hp-stampac

CANON „Pixma MG6450“ je za one koji žele i slike. Cena je malo veća od prethodnog, međutim, pruža i više mogućnosti. Može se povezati i preko USB-a i preko Wi-Fi interneta. Pored obične štampe na A4 format, može se koristiti i za štampanje na koverte ili fotopapire. Jednostavno, sa ovim štampačem je sve moguće!

Recikalaža tonera

Moramo istaći značaj reciklaže tonera i kertridža. Lako i jednostavno možete uštedeti još novca ako se opredelite za dopunu toner kaseta i ink jet kertridža. Ova procedura je ekološki bezbedna i jeftinije je nego kupiti nov toner ili kertridž. Raspitajte se!

loading...

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime