Ideje kako od selidbe napraviti zabavu

0
973

Preseljenje – obaveza koja iziskuje posvećenost, angažovanost i puno stresa zvuči kao potpuna suprotnost svemu što može biti interesantno. Međutim, verovali ili ne, selidbe mogu biti zabavne. Pažljivo isplanirano premeštanje stvari u novi stan ili kuću i dobar tim angažovanih ljudi mogu pretvoriti ovaj životni događaj u pravu zanimljivu avanturu. 

Selidbe su lake kada imate dobro osmišljen plan i cilj koji stoji pred vama, da sve bude završeno onako kako je i zamišljeno. Pakovanje stvari, njihovo sortiranje, transport i raspakivanje, sve to može izazvati nervozu i nepotreban stres. Pa kako onda postići da selidba bude nešto što ćete pamtiti po dobrom raspoloženju, smehu i zabavi? Postoje načini, pročitajte! 

Uvertira za selidbu – uređenje novog prostora

Novi prostor, bilo poslovni ili stambeni, ponekad iziskuje renoviranje, krečenje, sklapanje nameštaja. Sve ovo može se ispostaviti jeftinije i zabavnije ukoliko odlučite da sav posao odradite sami. Okupite ekipu, poručite hranu i krenite u akciju. Sve će biti brže i lakše, uštedećete novac i pritom ćete stvarati uspomene kojih ćete se uvek rado sećati. 

Trebaće vam merdevine, četke i kante za krečenje, kao i boje. Nabavite par rasklopivih stolica za odmor i obezbedite dobro rashlađeno piće kada dođe trenutak za pauzu. Iako angažovanje majstora nesumnjivo ima svoje prednosti, i sigurno im je krečenje jača strana nego vašem prijatelju koji nema staž u moleraju već samo u prijateljstvu sa vama, opuštena atmosfera koju daje druženje i osećaj slobode nadoknadiće nedostatak profesionalizma. 

Sve je lakše uz dobar tim

Za pakovanje stvari nije poželjno čekati poslednji trenutak, pa pre nego što krenete sa pripremom, proverite kako organizovati selidbe Beograd. S obzirom da je selidba svojevrstan projekat, primer organizovanja selidbe u našem najvećem gradu pomoći će vam da vašu pripremite na najlakši način, bilo da se selite u prestonicu ili u bilo koji drugi grad. 

Dobra priprema će učiniti da stvari bezbedno stignu do vašeg novog prostora za život. Selidba može biti stresan posao za pojedinca i izazov kome nije tako lako odgovoriti pa je pametnije imati tim pored sebe. Druga mišljenja biće pametnija kada su finansije, organizacija i raspoloženje u pitanju, a prijatelji kojima verujete učiniće od selidbe lakši zadatak. 

Lepše je uz muziku

Svako ima svoju plejlistu za auto, za more, pa zašto onda ne biste pripremili i listu pesama za useljenje u stan? Žurka useljenja može da počne i pre vremena. Muzika je dobra za opuštanje, uz nju vreme brže prolazi i često dobar izbor pesama može dati pozitivnu i motivišuću energiju. Nije čudo što određeni programi treninga imaju tipske numere koje imaju cilj da pokrenu naboj fizičke snage i energije. 

Izaberite pesme koje su deo zajedničkog ukusa vas i vaših prijatelja.  Uz dobar zvuk pakovanje svih stvari iz dnevne sobe, kuhinje i ostave u kutije biće značajno brže nego što biste mogli da zamislite. 

Obeležite stvari na kreativan način

Obično se za pakovanje stvari u kutije pripremaju flomasteri i stikeri. Ambalaža u koju se odlažu stvari za selidbu obeležava se jednostavnim rečima: odeća, sudovi i slično. Međutim, kutije i vreće mogle bi da se obeleže i internim rečenicama i frazama koje će vas podsećati na neki momenat iz prošlosti. 

Tako na primer, kutija sa posuđem može biti obeležena određenom hranom koja će vas podsetiti na večeru koja je bila posebna. Trenutak iz prošlosti asociraće na uspomenu koja će izmamitii osmeh na licu. Na ovaj način selidba će probuditi vašu kreativnost, ali i podsetiti da stvari nisu samo stvari i da one često sa sobom nose momente koji se urezuju u naše pamćenje i daju posebnu vrednost zbog čega stan i kuća zapravo i znače dom.

Učinite novi prostor pomalo starim

Ponekad novi stan izaziva osećaj nepripadnosti pa navika na stari ambijent može učiniti da novi prostor ne daje osećaj kao da je vaš. Iz tog razloga možete napraviti kutak koji će podsećati ili biti gotovo identičan kao deo u pređašnjem stanu. Tako nećete imati osećaj da ste sve staro zamenili novim već će čuveno ,,sve svoje sa sobom nosim” dobiti još jedan smisao. 

Žurka useljenja

Kada je već sve uređeno i smešteno na svoje novo mesto, konačno je vreme za žurku useljenja. Sad je trenutak da se ekipa pojača i da se selidba kruniše posebnom plejlistom. Frižider je već uveliko pokazao kako hladi, pa neka se u njemu nađu vaša omiljena pića. Ako je selidba izazivala iole stresa, ovim događajem će nervozi konačno doći kraj. 

Životna prilika koja se ne događa tako često uz sve odgovornosti koje sa sobom nosi, uz kreativne i zabavne savete može postati događaj za pamćenje! Proverene ideje čekaju da i tvoja selidba dobije zabavni karakter i postane još jedna lepa uspomena. 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime