Čestitke za krsnu slavu (prijatelju, domaćinu, domaćici) 2016/2017

0
122279

KAKO ČESTITATI SLAVU – Krsna slava je prastari običaj koji se  održao samo još u srpskom narodu. Skoro da ne postoji domaćinstvo u Srbiji a da ne slavi slavu. Najviše ljudi slavi Svetog Nikolu, Svetog Đorđa, Svetog Jovana, Sveti Arhangela Mihaila i Svetog Luku. Običaj je na dan slave da se preseče kolač i pomoli za zdravlje, sreću i napredak cele kuće. Taj dan je vrlo značajan pa smo se potrudili da za vas pripremimo neke lepe  sms čestike za slavu.

SMS Čestitke (poruke) za krsnu slavu

Srećna slava dragi domaćine u zdravlju je proslavite, na mladje je ostavite, da je slave dok je sveta, zbog sreće i berićeta, običaji žive davni slaviše nam preci slavni! Domaćine čašu gore mudre nek se reči zbore.

Slavska sveća neka podrhtava, zdravi bili srećna krsna slava, i nek tamjan miris širi, svaki nemir neka smiri. Bog vam svaku sreću dao i od zla vas sačuvao.

Običaji to su davni, običaji pravoslavni, da se slavi i proslavalja, da se krsti i nazdravlja. Slavite je svi u zdravlju radujte se pravoslavlju. Svojim dušom, srcem celim ja vam srećnu slavu želim.

Domaćine srećna slava, molim se za svakog tvoga, nek te vodi vera prava, u jednoga Hrista Boga. Čašu gore i nazdravi, i neka se vazda` slavi. Srećna slava tebi i tvojim ukućanima!

srecna slava

U čije se zdravlje pilo, sve mu zdravo i veselo bilo, da se uvek pesma ori, da se mudra reč prozbori, nek je srećna slava svima, da slavite vekovima!

Domaćice vredna, prava, srećna tebi krsna slava, prekrsti se i pomoli nek prestane sve što boli, nek te prava vera snaži i neka ti dušu blaži. Srećna slava i sve najlepše!

Slavski dan Vam srećan domaćine, da imate goste fine, da zdravica dugo kruži, da se vino dobro služi, da u domu cveta sloga, da je zdravlje dar od Boga!

Pomogla ti krsna slava, zaštitila svakog tvoga, dok u crkvi kolač sečeš ti pomeni sveca svoga. On te štiti on te voli i zato se njemu moli. Srećna slava, domaćine!

Sveti je dan, takav nek bude, svog SVECA slavi a voli ljude. Podigni čašu takav je red, vino u čaši u duši med. Vino neka ti telo blaži,a vera nek ti dušu osnaži. Ovo je zdravica iz duše prava SREĆNA TI DOMAĆINE KRSNA SLAVA.

Nek drhtavi plamen slavske sveće, sagori svu tugu, muku i boli, neka se zauvek u tvojoj kući samo slavi, poštuje i voli. Ovo je želja iz srca, prava, srećna ti prijatelju krsna slava.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime