Ovo su najveći kruzeri na svetu (VIDEO)

0
4695

U ovom članku Duhoviti vam predstavlja najnoviju (2018) listu najvećih kruzera na svetu. Uzimaju se u obzir dimenzije i tehničke karakteristike, a sve je praćeno video snimcima na kojima su predstavljeni najveći kruzeri na svetu.

Današnji, moderni putnički brodovi su u mogućnosti da transportuju milione turista godišnje, od jedne luke do druge i tako širom planete preko svetskih okeana i mora, otkrivajući svojim putnicima najlepše svetske destinacije poređane duž obala.

Ovi morski džinovi, kolosi mora, iz godine u godinu sve su veći i veći, a neki od njih prevazilaze i najbujniju maštu i predstavljaju prave male gradove koji plove noseći morem čitava stambena naselja. Savremeni kruzeri savršeno su opremljeni za vrhunsko  uživanje i nude sav mogući komfor, bez obzira na to da želite na krstarenje Mediteranom, transatlanskom rutom ili čak možda na put oko sveta kruzerom.

Ovo su 5 trenutno najvećih kruzera na svetu.

#5 Norwegian Epic

Norwegian Epic je brod u vlasništvu američko-bermudske kompanije Norwegian Cruise Line NCL sa sedištem u Majamiju. Kruzer pripada generaciji Freestyle Crusing, elegantan je i neformalanog stila. Sa bruto masom od 155 tona, dužinom od 329 metara i kapacitetom za 4.100 putnika, Norwegian Epic se može smatrati petim najvećim kruzerom na svetu.

U toku dana možete se zabaviti zahvaljujući velikom broju sadržaja: sportskom centru, ogromnom vodenom parku, kuglani, veštačkoj steni za planinarenje, fitnes i velnes centru. Noću sigurno nećete biti razočarani ako izaberete bilo koji od 14 restorana, privatnih klubova, ili posetite Ice bar gde se organizuju White Hot Party.

#4 Quantum of the Seas

Spektakularni Quantum of the Seas je kruzer u vlasništvu norveškog preduzeća Royal Caribbean International i vodeći brod kvantum klase kruzera. Ovaj morski kolos se po mnogo čemu izdvaja od ostalih kruzera, a pre svega po svom dizajnu i kombinaciji nekonvencionalnih sadržaja i aktivnosti. Quantum of the Seas je ogroman brod, neverovatnih 167,8 tona težine, 348 metara dužine i kapacetita od 4.180 putnika, što ga čini četvrtim najvećim svetskim kruzerom.

Neke od najvećih atrakcija: simulator skakanja padobranom i panoramski pogledi iz North Star kapsule koja putnika penje na 300 metara nadmorske visine pružajući fantastičan pogled pod uglom od 360°.

#3 Oasis of the Seas and Allure of the Seas

Oasis of the Seas

Stigli smo do trećeg mesta na ovoj listi, koje dele dve ploveće palate, brodovi blizanci Oasis of the Seas i Allure of the Seas, oba u vlasništvu Royal Caribbean International.

Ova dva neverovatna kruzera dugačka su 362, široka 60 i imaju visinu od 72 metra. Oba broda poseduju po 2.700 kabina koje mogu primiti po više od 6.000 putnika. Posada je takođe mnogobrojna (skoro 2.400 članova posade nalaze se na oba broda).

Allure of the Seas

Na ovim plovećim gradovima gotovo je nemoguće da vam bude dosadno! Život na njima se odvija unutar stambenih naselja sa najraznovrsnijim sadržajima i atrakcijama. Možete koristiti žičaru na brodu, ili surfovati na talasima uz pomoć simulatora za surfovanje, šetati kraljevskom promenadom i piti najkvalitetniju arapsku Starbucks kafu, iću u šoping, u pozorište, bioskop. A ako želite da se relaksirate možete igrati golf, tenis, košarku, penjati se na veštačku stenu, plivati u bazenima za odrasle i za decu i još mnogo, mnogo toga…

Najmlađima je na raspolaganju  celokupno naselje poznato kao Avanturistički okean, sa raznim vidovima zabave i igara, a najveću atrakciju predstavlja ručno izrađeni karusel ringišpil. Na kruzerima Oasis of the Seas i Allure of the Seas takođe postoje sobe za relaksaciju i fitnes centari, kao i mnoštvo barova i restorana svih vrsta.

#2 Harmony of the Seas

Ova ogromna zver koja plovi svetskim morima izgrađena je 2015. godine, a prvi put je zaplovila u martu 2016. Sa bruto tonažom od 226.963 tona to je drugi najveći putnički brod na svetu,  kapaciteta 5.479 putnika. Da bi vam još više dočarali njegovu veličinu, reći ćemo vam samo još podatak da je veći od Ajfelove kule u Parizu. Osim toga što je često bio hvaljen kao najveći kruzer na svetu,Harmony of the Seas predstavlja jedan ogroman autentični plutajući zabavni park na otvorenom moru.

Kompanija Royal Caribbean International je potrošila ogroman novca na atrakcije koje se nalaze na ovom brodu i koje ranije nikada nisu viđene: na brodu se nalazi 7 naselja; 3 tobogana iz više nivoa uključijući i Ultimate Abiss tobogan visok 45 metara; dva simulatora surfovanja  itd. Harmony of the Seas poseduje ogroman spa centar.

Brod takođe ima i svoj Central Park, pravi prirodni park smešten u sredini broda sa zasađenih 10,587 biljaka. Na kruzeru se nalazi i pozorište sa 1.380 mesta  i neverovatnim programom za zabavu, Brodvejski šou i Bionic bar, prvi bar u kome vas u potpunosti služe barmeni roboti. Ukupno, na kruzeru postoji 25 restorana i barova..

#1 Symphony of the Seas

Ove godine Royal Caribbean International je otišao iznad svojih granica, predstavljajući za letnju sezonu 2018. novi kruzer koji ostavlja Harmony of the Seas iza sebe. Ova gromada od putičkog broda, nazvan aSimphony of the Seas, poseduje 18 paluba, ima kapacitet od 6.680 putnika i 2.100 članova posade, što  ga čini najvećim kruzerom na svetu.  Dugačak je 362 metra, a njegova bruto težina iznosi 228.081 tone.

Symphony of the Seas trenutno plovi zapadnim Mediteranom, sa sedmodnevnim rutama koje kreću iz Barselone. Krajem oktobra seli se u svoju matičnu luku u Majamiju, odakle u novembru kreće na krstarenja Karibima.

Ovaj morski kolos ima sve poznate atrakcije karakteristične za kruzere koji pripadaju  Quantum klasi, kao što su žičara, mini golf tereni, tereni za košarku, simulator surfovanja Flov Rider, penjanje na veštačke stene i mnoge druge nove atrakcije.  Jedna od njih je The Ultimate Abyss, tobogan na zadnjem delu broda, koji je najveći tobogan ikada napravljen na nekom kruzeru.Postoji i vodeni park za decu, kao i klizalište. U središnjem delu broda smešten je ogroman centralni park u kome raste preko 20.000 tropskih biljaka.

Na brodu se takođe nalazi odlično opremljena teretana, postoji i više wellness centra, a njegov Vitality spa je najveći ikada izgraćeni spa centar na brodu. Takođe, znajte da kada šaljete vaše selfije na Facebook ili Instagram to radite zahvaljujući Voom tehnologiji, najbržoj internet konekciji dostupnoj na otvorenom moru.

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime