Plastična ambalaža i njen uticaj na logistiku u proizvodnji

0
1169

Održivo pakovanje u vidu plastične ambalaže za višekratnu upotrebu sve više nalazi svoju primenu u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji.

Svojim jedinstvenim karakteristikama i visokim stepenom efikasnosti, višekratni povratni kontejneri povećavaju vrednost robe u svakoj tački lanca snabdevanja prehrambene industrije, uključujući procese žetve i berbe, preradu hrane, transporta sirove i prerađene hrane, skladištenje sastojaka u objektu, skladištenje gotovih prehrambenih proizvoda, skladištenje rashlađenih i smrznutih namirnica kao i procese isporuke i prodaje robe.

gajbica-zelena

 

Plastična ambalaža za ostvarivanje višeg standarda u proizvodnji

Višekratna plastična ambalaža pomaže poboljšanju protoka sirove hrane i gotovih proizvoda duž lanaca snabdevanja hranom i pićima radi veće bezbednosti, smanjenog rizika od oštećenja, nadograđenih standarda čistoće i poboljšanja performansi proizvodnih procesa.

Širok asortiman različitih modela, veličina i karaktersitika plastične povratne ambalaže garantuje kompatibilnost sa radom u svim segmentima proizvodnje i obuhvata plastične kutije i kontejnere za sveže voće i povrtarske kulture, mleko i mlečne proizvode, ribu, živinu, meso, slatkiše kao i gajbe za hleb i druge proizvode pekarske industrije.

Po prirodi svojih karakteristika, plastična povratna ambalaža štiti bolje svaki sadržaj od iverja, prljavštine i različitih zagađivača koji se obično mogu naći u drugim vrstama ambalaže, pre svega kartonskoj ili drvenoj. Bez obzira da li se bavite preradom mesa, mlečnih ili tečnih proizvoda ili poljoprivrednih kultura, potrebno je da pronađete idealnu plastičnu ambalažu koja može u potpunosti da zaštiti njen sadržaj i u isto vreme učini vaše poslovanje produktivnijim.

Upotreba plastičnih kontejnera u poljoprivredi

Visok stepen funkcionalnosti povratnih kontejnera omogućava poljoprivrednim proizvođačima da održe vrhunski kvalitet svežeg povrća i voća od momenta berbe pa sve do krajnjeg potrošača. Na tržištu postoji širok spektar kutija i ručnih kontejnera dostupnih za branje, preradu i transport različitih poljoprivrednih dobara koje svojim prednostima i jedinstvenim karakteristikama zadovoljavaju potrebe klijenata za efikasnim skladištenjem i logistikom u proizvodnji, transportu i magacinima za skladištenje robe.

Ekonomičnost velikih sklopivih kontejnera

Velike sklopive kontejnere karakteriše univerzalna sklopivost stranica, mogućnost slaganja jednog kontejnera na drugi, visoka modularnost kao i mogućnost višekratne upotrebe. Mogućnost sklapanja i rasklapanja određenih modela rezultira sa čak 80% uštede mesta u povratnim procesima što pruža dodatne alternative u transportu robe.

kutija-sklopiva-velika

 

Ova vrsta ambalaže takođe nudi poboljšanu ergonomiju i udobnije ručke od ostalih alternativa što omogućava olakšanu manipulaciju robom pre svega u manuelnim procesima.

Big Box paletni kontejneri i vrhunske performanse

Big Box paletni kontejneri, lagane zapremine i visoke izdrživosti od čak 4,5t, idealni su za skladištenje voćarskih i povrtarskih kultura u hladnjačama i odlikuje ih dug vek trajanja i čvrsta konstrukcija. Poseduju sertifikovanu dozvolu za kontakt sa hranom i napravljeni su od materjala visokog kvaliteta koji omogućava lake procese održavanja i visok nivo bezbednosti osetljivih poljoprivrednih proizvoda.

Novi standard logistike – Combolife IBC kontejneri

Ukolko vam je potrebna ambalaža maksimalnih higijenskih standarda, idealna za transport i skladištenje tečnih prehrambenih i proizvoda hemijske industrije, Combolife IBC kontejneri predstavljaju idealno logističko rešenje.
Kapacitet od blizu 1000L, mogućnost sklapanja stranica kao i visok stepen zaštite od ekstremnih temperatura, ovaj tip kontejnera svrstava među najtraženije proizvode ovog tipa na tržištu povratne plastične ambalaže.

Revolucionarnost ove povratne ambalaže ogleda se u jedisntvenom sistemu “kese u kutiji“ koju karakteriše eksterna kutija dvostrukih zidova i integrisana jednokratna kesa čime je omogućen maksimalan stepen zaštite tečnih roba u svim segmentima skladištenja i transporta.

Plastična ambalaža i potrebe prehrambene industrije

Pored poljoprivrednih kultura, proizvodi prehrambene industrije zahtevaju visok stepen bezbednosti i očuvanja svežine proizvoda zbog čega je odabir idealnog rešenja za transport, skadištenje i isporuku ovih roba od najveće važnosti. Vodeći prerađivači i dobavljači proizvoda od mleka, pekarskih proizvoda, crvenog mesa, živine, voća i opštih prehrambenih proizvoda, uveliko prepoznaju da će jedinstveni program plastičnih kutija za višekratnu upotrebu smanjiti troškove, pokrenuti održivost i optimizovati lanac snabdevanja proizvodnje.

Ove izuzetno izdržljive, višekratne plastične gajbe, sklopivi kontejneri i plastične kutije  smanjuju troškove transporta, poboljšavaju sigurnost proizvoda i povećavaju produktivnost proizvodnje u svim njenim segmentima.

Funkcionalnost malih sklopivih kutija

Ove fleksibilne plastične jedinice pojednostavljuju logističke procese i odlikuju se visokom otpornošću i stabilnošću. Poseduju mogućnost sklapanja u praznom stanju što dovodi do uštede prostora u povratnim putovanjima do čak 80%. Zahvaljujući funksionalnom dizajnu, male sklopive kutije su kompaktne, fleksibilne i, zahvaljujući visokom stepenu stabilnosti i izdržljivoj konstrukciji, pogodne za slaganje jedna na drugu.

kutija-mala-sklopiva

 

Visoke higijenske standarde omogućava glatka površina visokokvalitetne plastike koje je veoma laka za održavanje. Ukoliko vam je potrebna visoka zaštita i obezbeđenje sadržaja, određeni modeli poseduju integrisani poklopac koji pruža savršenu zaštitu osetljivim proizvodima.

Visok stepen mobilnosti kolica na točkovima

Kolica na točkovima predstavljaju idealno logističko rešenje za kretanje kontejnera kroz proizvodne pogone ili velika skladišta. Ova kolica specifičnih ili standardnih veličina baze ergonomskog dizajna, sa četiri velika točka od 100 mm i opcionom kočnicom, omogućavaju visok stepen stabilnosti naslaganih kutija ili kontejnera.

kolica-sa-točkovima

 

Lagane konstrukcije i velike nosivosti i do 500kg, mala kolica za transport predstavljaju velikog saveznika u svim proizvodnim procesima, manuelnim i automatizovanim.  Kolica su 100% reciklirajuća i poseduju mogućnost stalnog praćenja putem barkod nalepnica ili RFID čitača.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime