Glupost koja će zaraditi milione, pesma -„Pen-Pineapple Apple-Pen“

  0
  576

  U moru gluposti koje svakog dana plovi YouTube kanalima uvek nas iznenadi nešto novo, na površinu s vremena na vreme ispliva nešto toliko glupo da prosto izazove preteranu i neopravdanu pažnju. Tako je i pre nekoliko dana odnosno 24. septembra. 2016 godine  Japanski komičar i DJ Kosaka Daimaou postavio na svom YouTube kanalu pesmu pod nazivom „Pen-Pineapple Apple-Pen“ i za ovo vrlo kratko vreme sakupio više od 60 miliona pregleda.

  Pesma je kratka, traje oko minut i sadrži svega nekoliko besmislenih reči „Olovka – ananas – jabuka – olovka“.  

  Pesma je svakako veoma poučna, u smislu da se danas uglavnom na glupostima dobro zaradjuje, zamislite koliko će novaca da zaradi ovaj lik od tri reči i malo ritma. Pa se zapitajte da li se isplati pamet i inteligencija, da li tim normama uspeha trebamo težiti  i na taj način vaspitavati svoje potomstvo.

  Pitam se šta je samo nagnalo ovoliki broj ljudi da pogleda ovu vanvremensku glupost.

  Da se podsetimo,  neki naši  pa i svetski  vrhunski umetnici, pisci umrli su u najvećoj bedi a iza sebe su ostavili čitave tomove knjiga, spisa i rukopisa i večno zadužili čovečanstvo.

  Ne mogu za kraj a da ne citiram našeg slavnog nobelovca, Ivu Andrića: “Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.”

  Ja rekoh vama, a vi kome hoćete!

  I glupost može zaraditi milione

  applepen

  loading...

  POSTAVI ODGOVOR

  Molimo vas da unesete svoj komentar
  Unesite svoje ime