Jeti – Snežni čovek

0
82

Jeti prvi put pomenut pre 100 godina

Prvi put za Jetija snežnog čoveka čulo se pre više od 100 godina, kada je L.A. Vodel na Himalajima nabasao na otiske nepoznatog i po svemu sudeći  velikog bića. Misterija se nastavlja svih ovih godina… Oktobra 2003. godine najzad se pojavio dokaz da je mitski snežni čovek najverovatnije ipak postojao – u davnoj prošlosti. U večnom ledu Sibira, u Altajskim planinama, nađena je savršeno očuvana noga obrasla u krzno. Ispitivanja su pokazala da je stara nekoliko hiljada godina i da je pripadala nepoznatom biću u mnogo čemu sličnom čoveku.

jeti

Naučnik Loren Kolman sklon je mišljenju da će se priča o Jetiju tužno završiti. On veruje kako je sasvim moguće izumre pre nego što ga otkrijemo, odnosno da je vrsta već izumrela, a da dokazi o njenom postojanju neće biti pronađeni.

Otisci stopa jetija pronađeni na Himalajima

To mitsko stvorenje, pola čovek, pola majmun, već decenijama razbuktava maštu avanturista, pre svega zapadnih. U decembru prošle godine jedna američka televizijska ekipa vratila se sa padina Everesta, između Nepala i Tibeta, objavivši da je pronašla tragove jetija.

U izveštajima svih dosadašnjih očevidaca, Jeti je opisan kao ogromno, dlakavo, majmunoliko stvorenje, sa crtama lica bliskim čovečijim, iza kojeg se širi neprijatan miris. Komunicira, navodno, zvižducima i neobičnim roptanjem.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime