Zanimljive ideje za poklon za maturu

0
883

Postoji nekoliko značajnih momenata u životu svake osobe, a jedna od njih je svakako matura. Bez obzira na to da li je reč o maloj ili velikoj maturi, jedna etapa školovanja se završila i nastupaju brojne promene, od obaveza preko novog okruženja i društva, pa treba iskoristiti priliku da maturante iznenadimo poklonima koji će ih obradovati i uveličati taj značajni trenutak.

U redovima koji slede daćemo vam nekoliko predloga koji su pokloni idealni za ovakav povod i nadamo se da će barem neki od njih biti odličan izbor i za vašeg maturanta, za jedan dirljivi kraj koji je ujedno i novi početak!

Upečatljivi cvetni aranžmani – nezaobilazni pokloni za maturante

buket-cvece-poklon-matura
Freepik.com

U takvim prilikama, koje su nesumnjivo posebne, svaki maturant želi da se oseća u skladu sa situacijom – dakle, posebno. Cveće za maturu može izgledati najrazličitije načine – od jedne ruže pa sve do kreativnih, upečatljivih, a opet pažlljivo odabranih buketa. Odlična ideja jeste i sve moderniji i popularniji flower box , koji svojim naročitim dizajnom može zaista oduševiti maturanta  i učiniti da se oseća izdvojenim u odnosu na druge.

Odaberite adekvatan komad nakita za maturu

Ko se ne bi obradovao diskretnoj narukvici, minđušama koje će učiniti svaku svečanu priliku još svečanijom, satom koji bi upotpunio svaki outfit? Verovatno da biste vašeg maturanta ili maturantkinju oborili s nogu ukoliko biste se odlučili za ovakvu vrstu poklona!

Naravno, bilo bi poželjno da dobro poznajete osobu za koju birate nakit, kako bi on bio što više odgovarao njenom ukusu i potrebama, a za još upečatljiviji efekat, možete ugravirati neku suptilnu poruku, datum ili inicijale i na taj način pokazati koliko vam je taj neko bitan! Takođe, dobra ideja je kutija za nakit ili sat sa personalizovanom porukom koju takođe možete isposati/ugravirati.

Putovanje koje će pamtiti

U tinejdžerskim godinama verovatno se ipak sve vrti oko druženja sa vršnjacima i avanturama koje prate sazrevanje. Zar ne bi bio idealan poklon za vašu maturantinju ili maturanta jedno putovanje u omiljenom društvu, kraće ili duže – vi izaberite u skladu sa mogućnostima i željama?

To ne moraju nužno biti neke daleke destinacije niti je potrebno da se zakupljuju najbolji hoteli, srž je u stvaranju dragocenih uspomena kojih će se rado sećati čitavog života! Dovoljno je samo da imate poverenja u vaše dete ili rođaka/rođaku i eto karte za posetu nekom zanimljivom i neistraženom mestu!

Gramofon – idealan poklon za ljubitelje retro fazona

Složićete se da je gramofon doživeo svoju novu ekspanziju u poslednje vreme – zato, on je savršen poklon za one koji bi se rado osetili dah nekih možda romantičnijih vremena, uz ploče, bez gomile reklama koji zatrpavaju preslušavanje omiljenih pesama!

Možda se čini da nove generacije uvek i nužno žude za poslednjim krikom tehnologije i mode, ali gramofon može biti idealna opcija da se to opovrgne – uostalom, retro je uvek u modi!

Elegantan pribor za pisanje ili rokovnik – uvek poželjni pokloni

Zašto nova etapa školovanja ne bi počela na svečan način, uz korišćenje olovke neuobičajenog dizajna i rokovnika koji je pogodan za beleženje svih srednjoškolskih/studentskih obaveza i zadataka?

poklon-matura-maturant
Freepik.com

Možda se čini da je u vreme laptopova, tableta i drugih savremenih pomagala u nastavi nepotrebno govoriti o priboru za pisanje, ali još uvek postoje oni koji radije pišu nego što kucaju, više vole papir od novog blanko dokumenta na računaru – idealno je obradovati ih izborom nesvakidašnjeg rokovnika ili elegantne olovke!

Album za fotografije – svakom treba čuvar upomena

Istina je da se fotografije više ne izrađuju ni u približnoj meri kao ranije. Čini se da to nema nikakvog smisla pored telefona koji su riznice na hiljade naših fotografija. Pa ipak, ko ima vremena i prilike da se vraća moru napravljenih fotografija i snimaka? Verovatno malo ko.

 

Zato su albumi odlična prilika da se napravi izbor najdražih slika, koje će se potom izraditi i smestiti u album. Vašem maturantu ili maturantiknji sigurno će biti drago da album ispuni prošlim i budućim uspomenama, zato ne oklevajte da odaberete upravo ovakav poklon!

Kofer, ranac ili torba za laptop – nećete pogrešiti šta god da odaberete

Nov početak vrlo često je obeležen selidbom iz porodičnog doma, pogotovo nakon velike mature. Tada je studentu za novi život potrebno mnogo toga, a na tom spisku su svakako i kofer, kao najava budućih putovanja, ranac ili torba za laptop za svakodnevne fakultetske obaveze.

Ukoliko ne želite da rizikujete, novac je uvek dobra ideja

Već smo pomenuli sve izazove kroz koje prolaze maturanti i maturantkinje nakon završetka osnovne i srednje škole, te i činjenicu da im treba mnogo toga za novi početak. Novac je u takvim slučajevima izuzetno značajna stavka i ako se odlučite za takvu vrstu poklona, nemajte sumnje da će biti dobro iskorišćen!

Nadamo se da su vam saveti dati u tekstu bili od koristi prilikom razmišljanja čime obradovati vašeg starijeg ili mlađeg školarca, a za šta god da se odlučite, nećete pogrešiti!

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime