Predlozi za odabir prelepog svadbenog dekora

0
2235

Jedan od najvažnijih dana budućih supružnika, a i njihovih roditelja, jeste svadba. Dok se svadbena zvona polako približavaju, buduća mlada zajedno sa svojom „svitom“ pažjivo planira svaki mogući detalj. Ali da li ste znali, da je cveće glavna tema tog posebnog dana?

Kako i ne bi bilo, pa zar mladoj ne treba bidermajer? Tijara za kosu koja je najčešće cvetnog dezena, cvetić koji će dobiti zvanice, svadbena sala koja je NEZAMISLIVA bez cveća i raznih cvetnih aranžmana?

Sve to i još nekoliko ideja koje možete uzeti u obzir prilikom odabira svadbenog dekora pogledajte u nastavku.

Prepustite se užitku priprema za svadbu

Nekome stres da sve bude savršeno, a za nekoga uživanje jer se sprema za svoj najlepši dan u životu. Baš zbog toga svi su ushićeni, a pomalo i opterećeni, da sve bude dovedeno na nivo savršenstva, kako bi mladenci a i njihovi gosti, do kraja života pamtili taj dan.

Da je mnogo obaveza kako bi to sve ispalo idealno – jeste, ali kada isplanirate vaše cvetne dekoracije, budite uvereni da ste najveći deo posla odradili.

Ako nemate iskustva kada je cveće i dekor u pitanju, razmislite da to prepustite profesionalnim osobama koje će se, slušajući vaše želje i zamisli, sa puno ljubavi posvetiti izvršenju zadatka.

Evo nekoliko saveta i ideja koje će vam možda pomoći da isplanirate nezaboravan svadbeni dekor.

Odabir bidermajera

Prva stvar na koju buduća mlada pomisli kada je reč o svadbi, jeste njen bidermajer. Bez toga, sam čin venčanja je potpuno nezamisliv. Pored prstenja to je njen najvažniji buketić cveća, koji će nakon same ceremonije pripasti nekoj devojci, za koju se po običaju kaže da će se sledeća udati. Sam izbor bidermajera je na vama i onaj koji VI odaberete, znajte da će biti najlepši.

Neke buduće mlade već u glavi imaju osmišljen svoj idealni, ali tek kada budete pregledali ponudu koju vam nude cvećare, tek tada ćete izgubiti glavu. Teška srca ćete se odlučiti za samo jedan. Birajte one note cveća koje najbolje pristaju uz vas ili neka vam stručna lica daju svoj predlog. Nežni beli, šareni sa nekoliko vrsta cveća, ekscentrični u kojem totalno prepoznajete sebe… Prepustite se trenutku i uživajte „za sve pare.

Cvetni ukras za kosu

Izuzetno lepi i elegantni, cvetni ukrasi za mladu su oduvek bili potpuni hit. Dame se sve češće odlučuju da cvetni ukrasi budu dio njihovog stajlinga za kosu, koji će dati onaj završni pečat. To može biti tijara od cvetnog ukrasa ili pak nežno cveće pomešano sa kosom u prekrasnoj pletenici. To će dati poseban dašak elegancije i učinit će da mlada još više zablista. Možda niste ni pomislili na ovako nešto, ali nije loša ideja da probate nešto novo. Rezultat zasigurno neće izostati.

Narukvica od cvetnog aranžmana

Na današnjem vremenu, toliko je mnogo dekorativnih svadbenih aksesoara da prosto nećete moći odlučiti koji da odaberete. Ako ste od onih dama koje ne zaboravljaju svoje najbolje prijateljice i deveruše, onda im poklonite narukvicu od cveća, koju će ponosno nositi na vaš poseban dan.

Biti deveruša nije mala stvar, pa neka i njima taj dan ostane kao najlepša uspomena. Možda imate dovoljno vremena pa im priredite cvetnu narukvicu domaće izrade, a ako ipak ne, tu će vam pomoći osobe koje se time bave, i koje će vam  zasigurno ponuditi najbolje primerke iz kolekcije.

Dekoracija svadbene sale

Nakon obavljene zvanične ceremonije, proslava se seli u svadbenu salu. Upravo je sala za proslavu najbolji primer zašto je cveće najvažnija stvar kada je u pitanju svadbeni dekor. Nameštaj, posuđe, stolnjaci, sve to pada u drugi plan ili je deo šire slike, ali cveće je nešto bez čega proslava ne bi mogla ni započeti.

Prvo što ćete primetiti kada uđete u salu jeste prelepo cveće i cvetni aranžmani koji će mamiti poglede svih prisutnih. Ono čemu se pridaje najviše pažnje, jeste svadbeni cvetni dekor koji će se nalaziti na stolovima za goste. Organizatori venčanja najviše pažnje i sredstava ulažu upravo u to, jer će cveće ostaviti najbolji prvi utisak.

Kutak za slikanje sa mladencima

Preuređenje ambijenta, odnosno stvaranje personalizovanog svadbenog ambijenta danas je postala prava umetnost. Mladenci, kao i svi njihovi najbliži, žele imati najlepše uspomene zabeležene tog dana, a kako bi to bilo nego uz fotografiju. Ne biste rekli, ali za jednu predivnu fotografiju neće vam trebati poseban dizajner prostora.

Ono što ste do sada naučili i usvojili, jeste da taj kutak MORA biti dekorisan cvećem. To može biti ram na kojem je isprepleteno cveće,okićeni luk ispod kojeg će stajati zvezde večeri i njihovi voljeni, crveni tepih posut laticama ruža…predloga je bezbroj.

Svadbeni kutak ušuškan u prelepo cveće je u moderno doba gotovo neizostavna stavka svakog venčanja. Pred sami početak slavlja ovo je “korak” koji se ne sme preskočiti i zato pažljivo osmislite svoj idealni ambijent za slikanje, sa mnoštvom nežnog cveća, jer vam sem njega više ništa i ne treba.

Najbolje za kraj – svadbena torta sa cvetnim motivima

Pored mlade, definitivno kraljica večeri – svadbena torta. Najslađe dolazi na kraju i svi željno iščekuju da vide remek delo poslastičarstva. Kada je reč o svadbenim tortama, prosto je nemoguće zamisliti da na njoj neće biti zastupljeno cveće.

Da li je u pitanju fondan u cvetnom obliku, cveće od šlaga ili pak pravo cveće kao dekor, svaka mlada će zasigurno reći “bez cveća ništa”.  Možda jedna od prvih asocijacija kada neko spomene svadbu jeste cveće, pa stoga ne čudi što ono mora biti prisutno u svakom aspektu tog najlepšeg dana. Poslastičari specijalizovani za svadbene torte će vam bez sumnje i sami predložiti tortu ovakvog kalibra i dopustite im da vam ispune sve želje.

PAŽNJA! Ako na svadbu idete u svojstvu gosta, ne zaboravite na buket cveća za mladu. Ako ste se toga setili u zadnji čas, budite bez brige. Dostava cveća danas je jednostavnija a i brža nego ikada, pa čak i kada vam je cveće trebalo za “juče”. Cveće kao poklon za svadbu kroz istoriju postalo je imperativ, a vi pokažite znanje. Za dan kada svi biraju svoju nalepšu i najelegantniju odeću, odaberite i vi isti takav buket i pokažite budućoj mladoj da vam znači.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime