Poklon za punoletstvo: 7 najboljih ideja

0
1543

Poklon koji se danas najčešće daruje za punoletstvo jeste koverta sa novcem. Ma koliko pričali da je novac najpraktičniji i najpoželjniji poklon, nije baš uvek tako. Ako odlazite na punoletstvo tinejdžera koji vam nije naročito blizak (deca vaših kolega, poznanika ili dalje rodbine) onda je u redu da date novac. Međutim, ako ste bliski sa slavljenikom, potrudite se da mu vaš poklon ostane lepa i vredna uspomena. 

Dovoljno je da poznajete rođendanka – da znate šta voli, kakva su mu interesovanja, očekivanja, ambicije. Možda postoji nešto što dugo priželjkuje ili za šta skuplja novac pa eto prilike da budete originalni. 

Ako ste odlučili da za punoletstvo ne dajete novac, onda u daljem tekstu saznajte šta sve može biti savršen poklon.

1# Nakit – poklon neprolazne vrednosti

Prvi na listi je nakit, naravno. Možda nije najoriginalniji poklon, ali svakako jeste najvredniji. Ne postoji prilika u kojoj se ne može darivati, a treba reći i to da je njegova simbolika oduvek bila deo tradicije različitih naroda. Nakit je poklon neprolazne vrednosti, pogotovo ako su u pitanju komadi izrađeni od zlata i srebra. Tinejdžerkama možete pokloniti ogrlicu ili minđuše od belog zlata, dok će muške narukvice od srebra biti savršen poklon za tinejdžere. Na raspolaganju vam uvek stoje i satovi, kao definitivno najnošeniji komad nakita među mladima.

2# Putovanje – savršen poklon od roditelja

Vaše dete je zakoračilo u svet odraslih i bez obzira na to što ćete uvek biti tu za njega, pružite mu priliku da se oseća i da funkcioniše samostalno. Verovatno da vaše dete priželjkuje zajedničko letovanje sa društvom pa eto prilike da poklon za osamnaesti rođendan pamti doveka. Ako niste baš u mogućnosti da mu priuštite letovanje, iznenadite ga vikend putovanjem u omiljeni grad. Umesto da budete zabrinuti, shvatite ovaj poklon kao jedan mali test i za vas i za dete, kome tek predstoje putovanja bez vas.

3# Žurka za pamćenje

Proslave punoletstava postale su neizbežne, ali one se neretko svode na organizaciju i želje roditelja. Počevši od izbora muzike pa do zvanica, proslava ne ispuni uvek slavljenikova očekivanja. Tinejdžeri danas radije biraju žurke na otvorenom, sa barskim stolovima, ketering uslugom i sa di-džejem. Njihovo savršeno okruženje definitivno neće činiti rodbina koju ne viđaju ili vaši poslovni saradnici, nego njihovo društvo. Zato im organizujte žurku kakvu zaista priželjkuju. Ako želite da ih zaista iznenadite, onda ne otkrivajte detalje žurke, već u dogovoru sa njihovim najboljim prijateljima pripremite sve i slavljenika dovedite tek na kraju. 

4# Foto-sešn za fenserke

Poklon kome će se obradovati svaka tinejdžerka koja voli modu, krpice i šminku jeste da joj uplatite foto-sešn. U dogovoru sa fotografom izaberite najbolje mesto za fotografisanje – priroda, studio, neka značajna atrakcija, a u zavisnosti od ambijenta obezbedite i neophodne rekvizite. Uputite slavljenicu u detalje foto-sešna tako da može na vreme da izabere odevne kombinacije i da se pripremi. Ne zaboravite i to da su fotografije oduvek bile najbolji način da se zabeleže bitni trenuci i sačuvaju uspomene pa je ovaj poklon jedan od vrednijih i originalnijih.

5# Komad tehnike

Dok će devojke najradije obradovati profesionalne fotke, sa druge strane muški pol možete iznenaditi komadom tehnike. U ovom periodu autiće i puške već uveliko je zamenila gejm tehnika, kao i drugi digitalni uređaji. Na listi super poklona za osamnaestogodišnjaka nalaze se play station, mp3 player, bežične i gejmerske slušalice, foto-aparati i slično.

6# Karte za koncert omiljenog pevača

Tinejdžeri već imaju izgrađen muzički ukus i neretko maštaju da odu na koncert omiljenog pevača. Istražite da li takva mogućnost postoji i ako se sve kockice poklope, karta za koncert će biti odličan poklon. Na poleđini karte napišite emotivnu rođendansku čestitku, stavite sve u kovertu i nema sumnje da će slavljeniku vaša koverta biti naročito draga.

7# Knjiga uspomena kao najemotivniji poklon

Poklon za punoletstvo uopšte ne mora biti materijalna stvar. Postoji mnogo kreativnih načina da dragim tinejdžerima ulepšate rođendan. Za ovu vrstu poklona uglavnom se odlučuju roditelji, tetke, sestre i najbolje drugarice. Naš predlog je knjiga uspomena – nešto poput današnjih radosnica za bebu. Knjigu uspomena ne možete i nemate gde kupiti. Pravite je sami i u tome je njena vrednost. Kupite svesku i simbolično ukrasite njene korice. Prikupite sve fotografije koje su obeležile slavljenikovo detinjstvo, školsko doba i zajedničke trenutke. Na jednoj strani zalepite sliku, a na drugoj napišite na šta vas slika asocira, koji događaj je na njoj, kakve emocije budi u vama i slično. Roditelji mogu uraditi 17 slika sa svakog rođendana deteta i naširoko ispisati šta se sve bitnije u toj godini njegovog života dešavalo. Knjigu nadalje nastavlja da ispisuje slavljenik.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime