Najbolji dodaci za vašu kuhinju na otvorenom

0
2713

Ukoliko ste obožavalac kućnih žurki, onda ste verovatno svesni uloge koju ima hrana na njima. Ona je svojevrsni temelj dobre zabave i odlika odgovornosti domaćina, a ujedno i veliki sudija o kvalitetu vremena provedenog sa prijateljima. 

U slučaju da ste do sada već pokušali da organizujete zabavu u vašem dvorištu, ubeđeni smo da ste uvideli sav užitak koji može pružiti ručak ili večera na otvorenom. Kako je za organizaciju ovakve zabave, pored regularne kuhinje, potrebna i jedna na otvorenom, u nastavku ćemo odgovoriti na pitanje koji su to najbolji dodaci za vašu kuhinju na otvorenom.

#1 Roštilj

Šta je to što vam prvo prođe kroz glavu kada spomenemo kuhinje na otvorenom? Verovali ili ne, najčešći odgovor, i to u neverovatnih 90% slučajeva jeste roštilj! Kvalitetan roštilj je praktično najvažniji dodatak koji umnogome može doprineti vašoj spoljašnjoj kuhinji. Važno je naglasiti da postoji nekoliko tipova roštilja i to:  

  • Gasni (plinski) – najčešće birana opcija za otvorene kuhinje.
  • Roštilj na drveni ugalj – nešto zahtevniji za održavanje, ali jednako produktivan.
  • Kamini su česte alternative koje mogu biti i te kako korisne.

Kako će ovaj dodatak biti u veoma čestoj upotrebi, prepručujemo investiciju u što kvalitetniji roštilj. Težite ka tome da odabir formirate na osnovu dugoročnosti i kvaliteta proizvoda.

Kvalitetna i dobro opremljena kuhinja

Iako će delovati da ste kupovinom kvalitetnog roštilja završili veći deo posla, ispred vas će se naći još puno obaveza. Na kraju krajeva, pokušajte da se zapitate šta vam je još potrebno za opremanje dobre i kvalitetne spoljašnje kuhinje? Prilično jednostavno! Upravo zbog toga bi se i trebalo fokusirati na dodavanje nekoliko posebnih aparata, koji bi upotpunili izgled vaše oaze za spremanje hrane.

Primera radi, to mogu biti peći za picu, ringla za palačinke, mašine za kokice, slavine za pivo, ili čak friteza za pomfrit. Imajte na umu da će kvalitetno opremljena spoljna kuhinja, biti dobitna kombinacija koja će učiniti da se vaši prijatelji osećaju apsolutno prijatno u vašem okruženju!

Najbolji dodaci vašoj kuhinji na otvorenom – rashladi uređaji, sudopera i radna ploča

Da li je moguće prostoriju nazivati kuhinjom, ukoliko nema osnovne predmete poput frižidera, radne ploče ili sudopere? Veoma teško! Ista stvar će važiti i za vašu kuhinju na otvorenom!

Potrudite se da predmete ovog tipa smestite na manje primetnim mestima, kako ne bi narušavale estetiku i prirodu dvorišta. Ukoliko se pak odlučite da, primera radi, radnu ploču ostavite na uočljivoj poziciji, fokusirajte se na dizajn i minimalizam. U takvim situacijama će vam zasigurno pomoći predmet poput kvarcne ploče za kuhinju. Takođe, uvek se možete odlučiti i za dodatne nadogradnje, tako da vašu spoljašnju kuhinju možete upotpuniti i sa ledomatima, hladnjacima za pića i sl.

Gde držati pribor ili začine?

Ako stremite ka tome da priprema hrane na otvorenom bude apsolutno uspešna, onda će biti potrebno razmisliti i o elementima za skladištenje. Naša glavna preporuka je obezbediti prenosne i pristupačne fioke koje bi se mogle uklopiti u bilo koji deo dvorišta. Sa druge strane, ukoliko elementi nisu u vašem stilu, onda možete razmisliti i o šanku sa instaliranim fiokama. Apsolutno nije bitno. Jedino što će biti važno jeste da fioke ili police budu uvek pristupačne i korisne.

Moderan baštenski nameštaj – najbolji dodatak vašoj kuhinji na otvorenom

Kada je reč o najboljim dodacima za spoljašnju kuhinju, onda nikako ne smemo izostaviti moderan baštenski nameštaj. A kada uzmemo u obzir da bi ovakva kupovina definitivno upotpunila čitav proces – onda zasigurno nećete pogrešiti! Pored ove opcije, možete se odlučiti i za kombinaciju barskih stolica sa šankom ili visokim stolovima.

Zaštitna oprema za kuhinju na otvorenom

Kako će biti praktično nemoguće predvideti vremenske nepogode, moraćete da obezbedite i nekoliko zaštitnih predmeta. Na primer, za spas od jakih vetrova ili kiše biće dobro da nabavite nadstrešnicu ili tendu. Pored toga, možete kupiti i suncobran, koji će pored zaštite od jakog sunca, biti koristan i za nešto blaže „varijante“ kiše. 

Razmotrite opciju ulepšavanja dvorišta

Kuhinje na otvorenom nekada znaju da zauzmu puno prostora, tako da će pre uređivanja samog dvorišta, biti potrebno razmotriti sa koliko prostora raspolažete. Dakle, prvenstveno je bitno pronaći mesto za sve kuhinjske potrepštine, a tek onda misliti o uređenju.

U slučaju da je vaše dvorište prilično dobro uređeno, nećete biti u obavezi kompletno preuređivati ovu malu oazu. Jedino što će (možda) biti potrebno jeste osvežavanje atmosfere sa nekoliko prirodnih nota, odnosno zelenila. Sa druge strane, ukoliko raspolažete sa nešto više prostora, možete dodati nekoliko predmeta koji će služiti za zabavu. Primera radi, to mogu biti pikado, stoni fudbal, ljuljaške ili bilo koje vama interesantne zanimacije. Opcije su praktično neograničene.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime