Najbolja mesta za letovanje u Crnoj Gori

0
566

Da li ste već počeli sa planiranjem letovanja ove godine i potrebno je da izaberete lokaciju?

Crna Gora je jedna od najlepših destinacija za letovanje na Jadranskom moru. Sa svojim prelepim plažama, čistim morem, zelenilom i netaknutom prirodom, ali i brojnim kulturnim i zabavnim sadržajem, ona je pravo mesto za one koji žele da se opuste i uživaju u ljetnim avanturama. 

budva-grad-more-crna-gora
Pexels.com

Ako ste u potrazi za idealnim mestom za letovanje ove godine, u nastavku teksta ćemo predstaviti pet najboljih mesta za letovanje u Crnoj Gori i objasniti zašto baš oni trebaju da budu vaš izbor.

#1 Herceg Novi – miran i opuštajući odmor

Herceg Novi je više puta bio proglašen za najlepši grad na Jadranskom moru, a svako koga je barem jednom posetio, složio bi se sa ovom nagradom. 

Ovaj grad svojim turistima nudi veliki izbor smeštaja – od modernih hotela i apartmana, pa sve do tradicionalnih kuća sa terasama i pogledima na more za sve one koji žele da osete čar grada. Usled velikog broja turista i prilike da investitori zarade na izdavanju nekretnina, prodaja stanova u Herceg Novom je sve veća.

A šta to Herceg Novi čini tako posebnim u odnosu na ostale primorske gradove?

Prvo, Herceg Novi ima prelepe plaže sa kojim se pruža beskonačan pogled na more sa kristalno čistom vodom. Najpoznatija je Blatna plaža koja se istovremeno i najveća plaža u ovom gradu. Veoma često je nazivaju Stara banja, zbog morske mulji koju na njoj možete naći i koja se smatra lekovitom.

Takođe, ovaj grad ima raznoliku istoriju i kulturu koja je vidljiva u srednjovekovnoj arhitekturi starog grada, muzejima i galerijama. Najpoznatije šetalište je šetalište Pet Danica koje spaja Igalo i Meljine i predstavlja idealnu rutu za večernju šetnju tokom leta. Duž šetališta nalaze se brojni kafići, barovi i restorani u kojima možete probati lokalne specijalitete i međunarodna jela.

Herceg Novi se takođe može pohvaliti bogatim noćnim životom koji posebno privlači mlade. U plažnim barovima i klubovima, svake letnje sezone gostuju najpoznatije muzičke zvezde iz regiona.

#2 Budva – mesto sa najboljim noćnim provodom

Prva asocijacija na Budvu jeste provod i bogat noćni život. Upravo iz tog razloga veliki broj mladih bira da svoje letovanje provede baš u ovom gradu, pa je Budva najposećeniji grad u Crnoj Gori tokom letnjeg perioda. 

Bogat sadržaj podrazumeva veliki izbor kafića, restorana, klubova i plažnih barova – tokom celog dana, ali i noći! Svake godine Budva ugosti brojne domaće i svetske zvezde, a jedan od klubova u kojem pevaju one najpoznatije jeste Top Hill, koji je proglašen za najbolji klub na svetu.

Dakle, ukoliko želite provod, Budva je mesto za vas! 

more-obala-crna-jora
Pexels.com

A, da li je moguće imati mirno i opuštajuće letovanje u Budvi sa porodicom?

Apsolutno!

Za one koji nisu ljubitelji noćnog života, Budva ima prelepe plaže na kojima se mogu opuštati tokom dana, i brojne restorane i šetališta koja možete obići u večernjim časovima. Uživajte u lepoti starog grada i raznolikosti sadržaja koju Budva svojim turistima nudi.

#3 Kotor – grad bogate istorije

Kotor je popularna turistička destinacija poznata po svojoj prelepoj prirodnoj lepoti i bogatoj kulturnoj baštini. Nalazi se u bokokotorskom zalivu, a stari grad, okružen utvrđenim zidinama i sa uskim ulicama, pripada svetskoj baštini UNESCO-a.

Ovaj grad ima dugu istoriju koja seže u antička vremena iz kog su očuvane mnoge arhitektonske znamenitosti, uključujući crkve, palate i katedrale. Posetioci mogu uživati u panoramskom pogledu na zaliv i planine sa tornja crkve Sv. Tripuna ili hodati uz zidove grada.

Kotor ima i mnoštvo kafića, barova i restorana u kojima se može uživati u različitoj hrani i piću. Takođe, lokalne prodavnice sa suvenirima rade do kasno noć, pa veliki broj turista upravo tada bira poklone za prijatelje i uspomene sa letovanja.

#4 Ulcinj – najstariji grad Crne Gore

Ulcinj je najstariji grad na Jadranskom moru i nalazi se na samom jugu Crne Gore. Od ostatka gradova u Crnoj Gori razlikuje se po peščanoj plaži dugoj više od 16 kilometara, što je ujedno i najduža plaža na Jadranu.

Takođe, ono što je odlikuje letovanje u Ulcinju je unikatan smeštaj – sojenice. Iako pored sojenica, postoje i standardni tipovi smeštaja, veliki broj ljudi bira baš sojenice kako bi osetili čari letovanja u ovom mestu. Ono po čemu je Ulcinj poznat je i znatno duža kupačka sezona nego u ostalim gradovima, te je idealna destinacija za odmor u septembru.

U Ulcinju je jako izražen vetar tokom cele godine, pa je veoma pogodan za sve vrste vodenih sportova – od surfovanja, preko parasailinga, pa sve do džet-skija.

Kao što možete videti svaki od gradova koje smo naveli je poseban na svoj način. Kako biste doneli odluku koji od njih da posetite, odredite da li vam treba aktivan ili opuštajući odmor, kao i ostale preferencije, a zatim odredite koji od ovih gradova se najviše uklapa.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan, te da ćete sada moći da odaberete lokaciju i pređete na sledeći korak planiranja letovanja.

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime