Koji skafanderi za bebe su najbolji? Sve zavisi od uzrasta

0
1953

Čim krenu hladniji dani mladi roditelji počnu da razmišljaju o svemu što im je potrebno da opreme dete za zimu. Najveća briga su im skafanderi za bebe i adekvatne čizmice, za bebe koje puze. U prodavnicama ćemo naći bezbroj modela različitih skafandera, šarenih, jednodelnih, dvodelnih, ali pitanje je da li ćemo umeti da odaberemo adekvatan. 

Kada se kupuju skafanderi za bebe treba uzeti u obzir njihovu starost, to da li se kreću ili su u pitanju novorođenčad, da li planirate da sa njima provedete više vremena u snegu ili će Vam skafander služiti samo za grejanje deteta tokom šetnje. 

Skafanderi za novorođenčad

Prvi skafanderi za bebe koji se kupuju za decu rođenu u kasnu jesen ili zimu ne liče na one klasične skafandere koji su nam svima poznati. To su više neki džakovi sa kapuljačom koji su praktični da se novorođenče ubaci u njih i da se nakon toga zakopčaju. 

Ovi „džakovi“ se čak i ne prave od vodonepropusnih materijala, već su spolja obloženi nekim mekšim materijalom, najčešće pamukom, dok su iznutra ispunjeni vunom. Prvi skafanderi za bebe imaju jedinu funkciju da novorođenčad ugreju tokom zimskih i jesenjih šetnji. Kada ih kupujete, trebalo bi da vodite računa o dužini i da kupite neki „džak“ koji je malo veći kako biste eventualno mogli da bebu umotate u još nešto, ukoliko planirate da idete u dužu šetnju i želite da budete sigurni da će Vašem detetu biti toplo dok boravi u kolicima. 

Pravi skafanderi za bebe

Skafanderi za bebe od tri meseca i više su istog oblika kao i oni za stariju decu. Ukoliko beba ne hoda, kupuju se oni jednodelni koji podsećaju na dečije benkice. Glavna karakteristika skafandera za decu ovog uzrasta je u tome što imaju praktično kopčanje, tako da se dete može lako presvući. 

Ovi skafanderi imaju dve vrste kopčanja – između nogu i duž celog trupa i oni koji imaju duplo kopčanje duž stomačića. Mnogi roditelji tvrde da, iako ovi prvi deluju praktičnije za presvlačenje deteta, za njihovo oblačenje im je potrebno mnogo više vremena. Oni se, takođe, ne prave od vodonepropusnih materijala, već od vune i pamuka. 

Jednodelni ili dvodelni za veću decu?

Skafanderi za bebe koje već hodaju ili puze i koje planirate da pustite da osete prvi sneg su već druga priča. Oni moraju da budu dobro postavljeni kako bi ugrejali dete i ne smeju da propuštaju vodu. Mnogi roditelji se pitaju koji su bolji – jednodelni ili dvodelni skafanderi za bebe? U suštini, i jedni i drugi su odlični i ne bi trebalo da postoji neka bitna razlika. 

Jednodelni skafanderi će samo osigurati da se sneg slučajno ne zavuče detetu skroz do leđa, dok se za dvodelne smatra da se dete lakše kreće u njima

Kako odabrati veličinu?

Kada kupujete skafander za bebu trebalo bi da uzmete makar jedan broj veći. Imajte na umu da ćete dete, pre nego što mu obučete skafander, obući u neku toplu trenerku i pantalone, da će beba imati i pelene i da sve to onda treba upakovati u skafander. Zbog toga, odaberite malo veći kako ne biste imali problema i kako bi dete moglo slobodno da se kreće.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime